Институции в Търговище правят проверки в местно училище след публикация

...
Институции в Търговище правят проверки в местно училище след публикация
Коментари Харесай

Проверяват учител за насилие над момче с увреден слух в Търговище

Институции в Търговище вършат инспекции в локално учебно заведение след обява на родители в обществените мрежи поради недопустимо държание на преподавател .

Проверката е в Специалното учебно заведение за деца с повреден слух „ Св. Иван Рилски “, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието Елка Станчева.

През почивните дни в локална група в обществените мрежи се появи обява – видеоклип, от който се вижда, че преподавател от учебното заведение удря дете, откакто то пада от стола си .

Възмутени родители разгласяват клипа, по думите им, с цел да стане общоизвестно държанието. За Българска телеграфна агенция Сениха Мехмедова от село Кралево, чието дете също е ученик на образователното заведение, сподели, че учителката би трябвало да бъде отстранена от работа . Днес дамата не е пуснала щерка си на учебно заведение и има намерение да я остави вкъщи, до момента в който въпросът не бъде позволен в интерес на учениците. Именно Мехмедова взема решение да даде публичност на случая, „ с цел да спре тормозът в учебно заведение “.

Екип от отдел „ Закрила на детето “ е направил инспекция в учебното заведение откакто представители на отдела са се самосезирали.

„ Проведен е диалог с шефа, към момента се събира информация и се прави се изследване. Действаме по неотложност. В отдела няма подавани сигнали от жители за сходни случаи “, сподели началникът на отдела Ирина Йорданова. Тя добави, че по време на диалога с шефа учителката не е участвала в образователното заведение.

Полицията в Търговище също се е самосезирала незабавно след обявата в обществените мрежи. Своевременно за случая е известена Районната прокуратура в града. Полицията е почнала инспекция по случая , която се прави под управлението на Районна прокуратура, сподели представителят на Дирекцията Ани Кръстева за Българска телеграфна агенция. Проверката ще бъде завършена в период до 72 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР