Окръжният съд в Търговище пусна под домашен арест кмета на

...
Окръжният съд в Търговище пусна под домашен арест кмета на
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест кмета на Омуртаг

Окръжният съд в Търговище пусна под домакински арест кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов. Мярката беше гледана при закрити врата поради съществуването на класифицирана информация, а съвещанието продължи повече от 4 часа. Припомняме, че Окръжният съд не даде ход на делото по искане на Софийската градска прокуратура за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " на 22 февруари 2024 година заради хоспитализация на обвинения.
 
Тогава съдът реши, че е неприемливо гледане на делото при отсъствието на арестувания и назначи тройна съдебномедицинска експертиза. От нея и при чуването на движимостите лица на 28 февруари стана ясно, че здравословното положение на обвинения не е спънка той да се яви в съда в Търговище и да взе участие в произвеждане по импортираното искане за взимане на мярка за неотклонение. Тогава съдът реши, че обвиненият няма уважителна причина за неявяването си, с това е станал причина за отсрочване на делото и постанови насилственото му довеждане.
 
 Ешреф Ешрефов Ешреф Ешрефов Източник: Фейсбук
Ешрефов е притеглен като обвинен за това, че в интервала от началото на 2019 година досега е взел участие в проведена незаконна група в Омуртаг и на територията на общината за осъществяване в съгласие в страната на закононарушения по работа и други Групата е основана с користна цел и в нея вземат участие длъжностни лица, прецизират от пресслужбата на съда.
 
Съдът реши, че са налице и трите планувани предпоставки за взимане на мярка за неотклонение по отношение на Ешрефов. Той е притеглен в качеството на обвинен за тежко съзнателно закононарушение, от доказателствата, събрани на досъдебното произвеждане, може да се направи обосновано съмнение за съпричастност към осъществяване на действието и е налице действителна заплаха да повлияе върху очевидците, които се намират в йерархическа взаимозависимост от него или другия обвинен – Хасан Хасанов – негов татко, като извърши закононарушение против правораздаването.
 
Като взе поради, че обвиненият е неосъждан, без престъпни регистрации, фамилен, с две малолетни деца и най-много влошеното му здравословно положение, съдът одобри, че и мярка за неотклонение " домакински арест " ще извърши задачата на закона.
 
Определението на Окръжен съд – Търговище предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативен съд – Варна. При обжалване делото е планувано за 19 март 2024 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР