Михаил Фридман – един от най-богатите хора в Русия, роден

...
Михаил Фридман – един от най-богатите хора в Русия, роден
Коментари Харесай

Руски олигарси призоваха за мир

Михаил Фридман – един от най-богатите хора в Русия, роден в Украйна, още един път прикани за мир. Това стана на конференция в Лондон през днешния ден. Така съветският милиардер повтори апела си отпреди три дни, когато с сътрудника си олигарх Олег Дерипаска желаеха неотложно преустановяване на спора, който съставлява „ покруса за хората от двете страни ”, напомня BBC Nws.

Фридман се въздържа да насочи директни рецензии към президента Путин, които биха го злепоставили и навредили на екипа му в Москва. „ Моля, не ме принуждавайте да разясня неща, които съставляват риск както за мен, по този начин и за моите сътрудници ” – с тези думи той отклони въпросите на публицисти.

Фридман призна за големия напън върху съветската рубла. Според него глобите, които замразяват някои негови активи и не разрешават свободното му напредване, са неоправдани и ще се бори с тях. Икономическите ограничения ще имат фрапантно влияние върху живота в Русия, само че надали ще реализиран стремежи резултат върху Кремъл.

Роден в Львов, Украйна, преди разпадането на Съветския съюз, той е създател на най-голямата частна банка в Русия – Aлфа банк, и ръководи основаната в Люксембург капиталова компания LetterOne Holdings S.A. с активи в телекомуникационния, софтуерния и енергийния бранш. В понеделник Европейски Съюз наложи наказания на  Фридман, който живее в Лондон, и на дългогодишния му сътрудник Пьотър Авен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР