Мигранти ли са подпалили билото на планинския масив по границата

...
Мигранти ли са подпалили билото на планинския масив по границата
Коментари Харесай

Бежанци подпалиха границата с Гърция

Мигранти ли са запалили билото на планинския масив по границата сред България и Гърция? Две огромни групи чужденци са били видяни в първите дни от експлоадирането на пожара на гръцка територия в региона на върха Папикио.

На тях са се натъкнали алпинисти, оповестява излизащият в Комотини „ Хронос “, базирайки се на планинарите.

„ Човешкото наличие в планината е очевидно. Огнища с плам от огньове, употребявани за отопление и подготвяне на храна, оставени отпадъци, изречения и знаци на непознати езици, основно арабски, изписани върху скалите “, изясняват планинарите, цитира „ Родопи24 ”.

Маршрутът през родопския масив е желан за прекосяване на мигранти.

Припомняме, че над 10 дни продължава битката с огъня на гръцка територия. Пламъците се трансферираха и в България. В понеделник пламна региона на връх Вейката.

След като пожарът бе погасен, към сегашния миг огнеборци още веднъж се борят с огневи фронт от 7 километра. В гасенето в четвъртък се включи и вертолет Ми-17, който при 20 захода след зареждане с вода от язовир " Домище " изсипа 40 тона в зоната на пожара.

Опожарени са над 1 000 дка горски територии, в гасенето до този миг са взели участие над 100 души, настояват от Изпълнителна организация по горите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР