Мигрант загина при опит да бъде заловен на автомагистрала Тракия,

...
Мигрант загина при опит да бъде заловен на автомагистрала Тракия,
Коментари Харесай

Един загинал и много ранени мигранти при катастрофа на преследван от полиция бус

Мигрант почина при опит да бъде хванат на автомагистрала " Тракия ", заяви.
Още по темата
Рано тази заран в региона на Чирпан е изработен опит за прекъсване на два буса, в които са пътували незаконни мигранти от Афганистан. Единият бус е отказал да спре, като след траяло към 15 километра гонене катастрофира.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов сподели за Българска телеграфна агенция, че случаят е станал на 165-и километър към 5:00 часа. В авариралия бус е имало 46 индивида.

Причината за случая е пръсване на задна лява гума, след което лидерът е изгубил ръководство и бусът се е блъснал няколко пъти в мантинелата.

При тежката злополука са потърпевши към 32-ма души, които са откарани в лечебни заведения в Стара Загора и Чирпан. Състоянието на няколко от тях е тежко. Атанасов съобщи, че водачът на транспортното средство е избягал. Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия, допуска се, че лидерът е пакистански жител.

12 сирийски жители бяха арестувани на 17 февруари сутринта след гонене от автопатрул по улиците на Пловдив.

Миналия ноември полицията преследва по автомагистрала " Тракия " автомобил с полска регистрация, в който се бяха настанили 10 мигранти, като гонката провокира големи тапи, откакто трафикът бе спрян на входа на София. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР