Microsoft заяви в петък, че китайски хакери от групата Storm-0558

...
Microsoft заяви в петък, че китайски хакери от групата Storm-0558
Коментари Харесай

Microsoft: Китайски хакери откраднаха имейли от американски правителствени агенции

Microsoft съобщи в петък, че китайски хакери от групата Storm-0558 са присвоили един от цифровите ключове на компанията и са употребявали пропуск в нейния код, с цел да откраднат имейли от държавни организации на Съединени американски щати и други клиенти, оповестяват Ройтерс и БНР.

Технологичният колос сподели в обява в своя блог, че хакерите са съумели да употребяват ключа, който са придобили при неразкрити условия, възползвайки се от " неточност при валидиране в кода на Microsoft ", с цел да извършат своята акция за кибершпионаж.

Блогът даде най-пълното пояснение до момента за хак, който раздруса както промишлеността за киберсигурност, по този начин и връзките Китай-САЩ. Пекин отхвърли всякакво присъединяване в шпионажа, отбелязва Ройтерс.

Представители на Microsoft и Съединени американски щати обявиха, че хакери, свързани с китайската страна, са имали скрито достъп до имейл сметки от май насам на към 25 организации. Американски чиновници споделиха, че това включва най-малко две държавни организации: Държавния департамент и Министерството на търговията.

Публикацията в блога на Microsoft не изяснява по какъв начин хакерите са се докопали до един от цифровите ключове на компанията, което накара някои специалисти да спекулират, че самата Microsoft е била хакната преди кражбите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР