Microsoft спазиха обещанието си и вчера разкриха официално, че ще

...
Microsoft спазиха обещанието си и вчера разкриха официално, че ще
Коментари Харесай

Xbox Game Pass идва и за PC

Microsoft съблюдаваха обещанието си и през вчерашния ден разкриха публично, че ще поднесат Xbox Game Pass и за PC геймърите за платформата на Windows 10. Анонсът за входа на Xbox Game Pass за Windows беше изработен от шефа на Xbox Фил Спенсър, на страниците на Xbox Wire.

Xbox Game Pass е абонаментна услуга за притежателите на Xbox конзоли, предлагаща, както нови, по този начин и остарели игрови заглавия против месечен абонамент, а игрите са освен от студиа, свързани с Microsoft, само че и от външни такива. Първоначалният анонс за това, че Microsoft ще разшири фокуса на услугата беше изработен още в края на предходната година.

Компанията разгласи имената на първите сътрудници на услугата Xbox Game Pass for PC – Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive, SEGA и други „ Работим с над 75 разработчика и издатели, с цел да поднесем PC наличие към услугата и обещаваме, че библиотеката ще остане грижливо допълвана и цялостна със страхотни PC заглавия, идващи от необятен кръг от жанрове с нови игри, добавяни всеки месец “, дава обещание Спенсър.

Освен това, Спенсър разкри, че клиентите на Xbox Game Pass for PC ще получават отстъпки до 20% на игри в Microsoft Store и до 10% за допълнения и DLC пакети.

Заедно с този анонс, Спенсър прави и два други значими анонса. Първият от тях е обещанието Microsoft да е отворен към конкурентните платформи и продължение на работата със Steam, което с стъпка в вярната посока. По този метод, с изключение на към този момент оповестеното стартиране на Halo: The Master Chief Collection в магазина на Microsoft и този на Valve, компанията ще продължи да сервира на клиентите на Steam и последващи свои заглавия, като Gears 5, Age of Empires I, II & III: Definitive Editions и други техни игри. „ Ние знаем, че милиони PC геймъри се доверяват на Steam като превъзходен пазар, от който да си закупят PC игри и ние се вслушахме в противоположната връзка, че PC геймърите би трябвало да имат опция за избор “, споделя Спенсър.

Третият и финален анонс, който прави Спенсър е обвързван с обещанието, че Microsoft ще продължи да поддържа Win32 формата за видеоигри в Microsoft Store и в бъдеще.

„ Когато се замисля за ролята, която имаме като компания, която поддържа и развива гейминга на платформата на Windows, счита за сериозно значимо това да вземаме решения, които да подтикват откритата природа на персоналния компютър, фокусирайки се над задачата ни по какъв начин да обединим играещите на всички устройства към игрите, които те всички обичат. Тази философия ще ни управлява и за в бъдеще, като обещаваме да представяме нови способи да откривате и играете игри в Windows “, приключва Спенсър.

Повече информация за това, което компанията възнамерява в гейминг пространството, ще разберем напълно скоро – на девети идващия месец, когато Microsoft започва присъединяване си на Е3 2019.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР