Microsoft подобрява поддръжката на Windows 11 за новия стандарт passkey,

...
Microsoft подобрява поддръжката на Windows 11 за новия стандарт passkey,
Коментари Харесай

В Windows 11 се тества възможността за влизане в уебсайтове с пръстов отпечатък или лицево разпознаване

Microsoft усъвършенства поддръжката на Windows 11 за новия стандарт passkey, който има за цел да размени паролите с по-сигурен и комфортен метод за влизане в системата. Скорошният Insider Preview Build (23486) към този момент ви разрешава да употребявате Windows Hello, с цел да създавате и влизате в приложения и уеб страници благодарение на passskeys (ключове за достъп), където ще бъдете помолени да докажете самоличността си благодарение на ПИН код, пръстов отпечатък или лицево различаване.

Според Microsoft, можете да настроите функционалността, като отидете на уеб страница, който е добавил поддръжка на passkey, след което да създадете passkey в настройките му и по-късно излезете от него, с цел да получите опция да влезете с новия способ за сигурност. В Edge или Chrome опцията за влизане с passkey би трябвало да се намира под опцията „ Windows Hello или външен ключ за сигурност “. Запаметените ключове за достъп могат да се ръководят, като отидете в „ Акаунти “ и по-късно в „ Ключове за достъп “ в настройките на Windows.

Въпреки, че браузърът Edge на Microsoft от години поддържа главния стандарт за уеб засвидетелствуване посредством passkey, въвеждането му в Windows Hello би трябвало да улесни потребителите да ръководят своите идентификационни данни на равнище операционна система. Apple добави passkey поддръжка в macOS, iOS и iPadOS предходната година, а Гугъл разгласи, че ще добави поддръжка на стандарта както в Android, по този начин и в браузъра си Chrome през октомври.

Bleeping Computer тества новата функционалност в Windows Hello и означи, че тя работи както с сметки в разнообразни уеб уеб сайтове, по този начин и с сметки на Microsoft, само че добави, че Гугъл наподобява не предлага опция за влизане с ключова дума след основаването ѝ. Този тип пропуски демонстрират какъв брой комплициран е процесът на внедряване на функционалността като всичко, в това число вашето устройство, браузър и уеб услуга, би трябвало да работят в съгласие, с цел да можете да употребявате новия способ за влизане. След като всички съществени играчи застанат зад стандарта, евентуално тези проблеми няма да съществуват.

Ключовете за достъп съставляват бъдеще, в което на хакерите ще им бъде доста по-трудно да откраднат и употребяват вашите идентификационни данни, когато влизате в уеб страница или приложение, тъй като те са устойчиви на фишинг, могат да се възвръщат и са по-бързи и лесни за потребление от потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР