Microsoft обяви планове за придобиването на разработчика на видеоигри Activision

...
Microsoft обяви планове за придобиването на разработчика на видеоигри Activision
Коментари Харесай

Microsoft придобива създателите на StarCraft и Warcraft за близо 70 млрд. долара

Microsoft разгласи проекти за придобиването на разработчика на видеоигри Activision Blizzard в грандиозна договорка на стойност близо 70 милиарда $. Това е една от най-големите покупко-продажби в софтуерната промишленост за последните няколко години, която ще ускори позициите на Microsoft в света на цифровите развлечения.

Придобиването ще бъде напълно с пари в брой, като точната сума възлиза на 68.7 милиарда $. По този метод Microsoft ще стане третата най-голяма гейминг компания в света по мярка на приходите, като пред тях ще останат само китайската Tencent и японската Sony, предава CNN.

Споразумението за придобиване предстои на обзор от страна на регулаторите, като ще се изисква и утвърждение от страна на акционерите на Activision Blizzard. Очаква се договорката да бъде финализирана през 2023 година.

Компаниите ще продължат да оперират като обособени юридически лица до окончателното привършване на договорката.
Партньорство сред SEGA и Microsoft развълнува вложителите
Sega Sammy Holding изследва опциите за стратегическо партньорство с Microsoft за създаването на високобюджетни игри на база облач...
Прочети повече
Акциите на Activision Blizzard скочиха с над 30% преди старта на комерсиалната сесия във вторник, до момента в който книжата на Microsoft регистрираха лек спад от към 1.5%.

Индустрията за видеоигри се трансформира в един от главните фокуси на Microsoft през последните години, изключително на фона на пандемията, която принуди хората да седят по домовете си, което се отрази положително на гейминг бизнеса.

През януари 2021 година, с помощта на мощното търсене на игралните конзоли Xbox Series X и Series S, гейминг приходите на Microsoft надвишиха 5 милиарда $ за първи път в историята.

Придобиването ще ускори позициите на Microsoft в света на видеоигрите, добавяйки в каталога си игрите на Activision Blizzard, измежду които именити заглавия като StarCraft и поредицата игри в света на Warcraft, и техните близо 400 млн. дейни консуматори месечно.

Microsoft ще придобие още и гейм студиата по света на Activision, където работят близо 10 000 души.
Microsoft влага 50 млн. $ в компания, произвеждаща гориво за самолети от алкохол
Microsoft влага 50 млн. $ в оборудване на LanzaJet, намиращо се в американския щат Джорджия, което ще създава самолетно гор...
Прочети повече
Плановете на Microsoft за игри в облака ще получат в допълнение рамо с помощта на договорката, като компанията се надява да предизвика геймърите да стартират да играят все по-често посредством устройства като телефони, таблети, преносими компютри и други.

Освен всичко друго, известни заглавия на Activision като Candy Crush ще подобрят позициите на Microsoft при мобилните видеоигри.

„ Придобиването на Activision ще помогне за бързото пускане на по-широките гейминг инициативи на Microsoft и в последна сметка за прекосяването към игрите в метавселената, първата част за монетизацията на метавселената, съгласно нас “, споделя анализаторът нот Wedbush Дан Айвс в изказване.

Метавселената се сочи като идващото огромно нещо в света на технологиите, макар, че към момента има дълъг път до основаването на виртуален свят, който да конкурира действителността. Видеоигрите се считат като нещо, което ще играе централна роля в развиването на новата идея.

„ Игрите са най-динамичната и вълнуваща категория в заниманията при всички платформи в наши дни и ще играят основна роля в развиването на метавселена платформите “, споделя основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела в изказване.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР