Microsoft Corp модернизира своята търсачка Bing и уеб браузъра Edge

...
Microsoft Corp модернизира своята търсачка Bing и уеб браузъра Edge
Коментари Харесай

С мощно AI ускорение Microsoft официално хвърли ръкавицата на Google

Microsoft Corp модернизира своята търсачка Bing и уеб браузъра Edge благодарение на изкуствен интелект – ход, който илюстрира упоритостта на компанията да си върне водачеството на пазарите на потребителски технологии, където изостава. Производителят на операционната система Windows залага бъдещето си на AI посредством вложения за милиарди долари и насочва директни провокации към Гугъл, която от години е номер едно в технологиите за търсене и браузъри.
Голямата AI актуализация на Bing
В опит да се върне в конкуренцията и да вземе преднина Microsoft интегрира образован чатбот в търсачката си Bing. Идеята е той да действа дружно с до момента познатите резултати от търсенето, като ще може да обобщава уеб страници, да синтезира разнообразни източници и даже да основава наличие за потребителя.

По-конкретно актуализацията ще разреши на хората да беседват с изкуствения разсъдък, с цел да получат по-подробни отговори на поръчките за търсене. Човек да вземем за пример ще може да помоли Bing да възнамерява пътешестване, а по-късно да го попита какъв брой ще коства то.

Microsoft чака, че всеки процентен пункт дял, който завоюва, ще донесе още 2 милиарда $ доходи от реклама в търсачката.

Досегашният дял на Microsoft в търсенето се прави оценка на към една десета от пазара. Въпреки това доста вложители виждат в новата технология победа за всички участници. Акциите на Microsoft затвориха с 4.2% нагоре във вторник, до момента в който тези на Alphabet нарастнаха с 4.6%.

Обновената търсачка Bing на Microsoft е пусната до стеснен кръг консуматори за прелиминарен обзор на настолни компютри и ще бъде налична за мобилни устройства през идващите седмици. Компанията се надява, че отзивите на потребителите ще подобрят нейния изкуствен интелект, който към момента може да дава фактологически неточна информация, известна като илюзия. Междувременно се работи интензивно и за попречване на злоупотреби с нейните технологии.
Ролята на OpenAI
Нововъведението, на което се разпореждат толкоз огромни очаквания, става допустимо с помощта на партньорството със стартъпа OpenAI, в който Microsoft влага милиарди. Неговият чатбот ChatGPT провокира възторг през последните месеци освен измежду потребителите, само че и измежду софтуерната общественост. Някои от прогнозите са, че инструментът може да се окаже повратна точка, в каквато в миналото се трансформира iPhone за смарт телефон ерата.
Професиите, които ChatGPT може да направи непотребни
Очаква се, че технологии като GPT на OpenAI ще ускорят основаването на наличие и ще автоматизират част от мисловните действия на чиновниците, които в този момент им лишават излишно доста време. Това ще се отрази на продуктите за бизнеса, като да вземем за пример инструментите за калкулации в облак и съдействие, които Microsoft продава, както и на потребителския интернет.

„ Тази технология ще промени съвсем всяка категория програмен продукт “, съобщи основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела пред кореспонденти по време на конференция в централата на компанията в Редмънд, Вашингтон. И добави, че

конкуренцията във връзка с това, което можете да очаквате, стартира през днешния ден “.

В основата на обновената търсачка стои нещо, което Microsoft назовава модел Prometheus – най-мощната технология на OpenAI, която при нужда употребява уеб данни в действително време от Bing. Именно това ще разреши на чатбота на Bing да осведоми потребителите за настоящи събития, като упоменатия нагоре образец с пътуванията. Това е стъпка напред от отговорите на ChatGPT, които понастоящем са лимитирани до данни от 2021 година
Обръщане към потребителите  
Microsoft има за цел да предложи технологията на OpenAI, в това число ChatGPT, на своите клиенти в облака и да добави същата мощ към целия си набор от артикули, а освен към търсенето.

В кратковременен проект „ партньорството на Microsoft с OpenAI е по-подходящо за бизнес клиентите “, означи анализаторът на Gartner Джейсън Уонг. Все отново, съгласно него, то може да предложи „ разрушителни благоприятни условия “ и в потребителския бизнес.

С изключение на игрите, Microsoft не е била водач в основни потребителски технологии, като търсене, мобилни устройства и обществени медии “, добави той.

Въпреки това Гугъл очевидно е взел под внимание предизвикването на Microsoft. По-рано тази седмица компанията показа собствен чатбот, наименуван Bard, и сподели, че възнамерява да пусне собствен личен изкуствен интелект в търсенето, който също може да основава наличие.

Решението на Microsoft да актуализира своя браузър Edge също ще ускори съперничеството с съперника на Гугъл Chrome. Базираната в Редмънд компания обаче чака в последна сметка да популяризира обновения Bing и в други браузъри.

Надпреварата в региона на търсенето наподобява по-ожесточена от всеки път с намесата в играта на OpenAI. Според Даниел Айвс, водещ анализатор от Wedbush Securities, Microsoft се чака да разшири своя дял от сегашните 9% за сметка на този на Гугъл.

За тримесечието, приключило на 31 декември, Alphabet регистрира 42.6 милиарда $ доходи от търсене в Гугъл и други действия, до момента в който Microsoft – едвам 3.2 милиарда $ от търсене и реклама на вести.
Бизнес клиентите остават на фокус
Microsoft също по този начин възнамерява да пусне програмен продукт, който да помогне на огромните компании да основат свои лични чатботове, сходни на ChatGPT.

За два месеца, откогато стартъпът OpenAI пусна ChatGPT, той се трансформира в шлагер, впечатлявайки хората със способността си да прави мнения по най-различни тематики и в доста стилове. Миналата седмица анализатори от UBS обявиха, че приложението прави исторически връх с достигането на 100 милиона дейни месечни консуматори по-бързо от всяко друго до момента, в това число TikTok.

Microsoft се пробва да се възползва от вниманието по няколко метода. Освен че ще включи GPT технологията в личните си артикули, компанията все още обезпечава и бекенда за облачни калкулации за ChatGPT.

Също по този начин възнамерява да разгласи технология за компании, учебни заведения и държавни управления за основаване на лични ботове с ChatGPT, съгласно лице, осведомено с въпроса, само че поискало анонимност, оповестява CNBC. Според информацията Microsoft желае да оказва помощ на клиентите си да започват нови чатботове или да усъвършенстват съществуващите с новата технология. Очаква се това да вземем за пример да може да се приложи от прът центрове, които да употребяват инструмента по време на диалози за обслужване на клиенти.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинMicrosoft търсачка Bing Гугъл изкуствен интелект чатбот ChatGPT OpenAI ПоследниНай-четениDigital 16 С мощно AI ускоряване Microsoft публично хвърли ръкавицата на Гугъл Пазар на труда 48 Kариерното събитие на Bulgaria Wants You започва през 2023 в Пловдив Компании 64 Wolfspeed трансформира остаряла въглищна централа в най-голямата фабрика за чипове Политика 904 Прокуратурата упрекна някогашния енергиен министър поради „ Булгаргаз “ Туризъм 192 Кулинарни номади: Нов късмет за среща с непознатата България Политика 168 Байдън упрекна републиканците, че „ взимат стопанската система за пленник “ Финанси 180 Парична научна фантастика: Колко близо е цифровият паунд? Транспорт 520 Скоро полети ще може да се извършват единствено от един водач Накратко 1564 Вечерни вести: Властта бори високите цени с нов сайт; Повече и по-големи жилища на пазара Компании 260 MFG Invest влага над 1 млн. лева в Tiger Technology Лукс 8124 Plectrum – новата „ летяща “ суперяхта за 86 млн. $ Digital 5584 Саудитска Арабия тихомълком се трансформира във водещ софтуерен център Пазари 4007 Мощното земетресение срина турската лира до рекордно дъно Бюджет и финанси 3284 Кабинетът ще прави „ стена на срама “, с цел да накара търговците да смъкват цените Компании 3065 Смартфоните на месец февруари във Vivacom са два модела Huawei Енергетика 2702 BP забавя зеления си преход след рекордна облага от $28 милиарда Бюджет и финанси 2546 Държавата ще предприеме ограничения за понижаване на цените Енергетика 2294 Накъде тече съветският нефт Компании 2267 Още един софтуерен колос редуцира хиляди чиновници Любопитно 2030 Трули – античното архитектурно знамение на Италия (снимки) Всички новини12:21 Пазар на труда 16 Kариерното събитие на Bulgaria Wants You започва през 2023 в ПловдивОще от DigitalВиж всичкиСаудитска Арабия тихомълком се трансформира във водещ софтуерен център„ Китайският Гугъл “ хвърля ръкавицата на ChatGPT със собствен чатботВсемогъщият Гугъл се изправя против най-голямото си изпитаниеПо пътя към суперприложението: Viber пуска бизнес профили за компании Следвай ни в обществените мрежи

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР