Twitter ще позволи на потребителите си да имат достъп до

...
Twitter ще позволи на потребителите си да имат достъп до
Коментари Харесай

Twitter ще позволи на потребителите да търгуват с акции и криптовалута

Twitter ще разреши на потребителите си да имат достъп до акции, криптовалути и други финансови активи посредством партньорство с eToro – компания за обществена борсова търговия.

От четвъртък ще бъде въведена нова функционалност в приложението Twitter. Това ще разреши на потребителите да преглеждат пазарни диаграми на необятна гама от финансови принадлежности и да купуват и продават акции и други активи от eToro, сподели компанията извънредно пред CNBC.

Понастоящем към този момент е допустимо да видите данни за търговия в действително време от TradingView на индексни фондове като S&P 500 и акции на някои компании, като Tesla. Това може да се направи благодарение на функционалността " cashtags " на Twitter – търсите знак на тикер и вмъквате знак за $ пред него, след което приложението ще ви покаже информация за цената от TradingView благодарение на API.

С партньорството с eToro, кештаговете в Twitter ще бъдат разширени, с цел да покрият доста повече принадлежности и класове активи, сподели представител на eToro пред CNBC.

Ще можете също да кликнете върху бутон, който споделя „ вижте в eToro “, който води до уеб страницата на eToro и по-късно да купувате и продавате активи на неговата платформа. eToro употребява TradingView като собствен сътрудник за пазарни данни.

Тъй като се разраснахме неимоверно през последните три години, виждаме от ден на ден и повече наши консуматори да взаимодействат в Twitter и да се образоват за пазарите “, сподели Йони Асия, основен изпълнителен шеф на eToro, в изявление за CNBC.

„ Има доста висококачествено наличие, наличие в действително време за финансов разбор на компании и какво се случва по света. Вярваме, че това партньорство ще ни разреши да достигнем до тези нови аудитории и да свържем по-добре марките Twitter и eToro. “

Партньорството бележи рядка и забележителна бизнес договорка за Twitter, откогато Илон Мъск пое юздите като основен изпълнителен шеф, откакто купи платформата за 44 милиарда $ предходната година.

Основана в Израел през 2007 година, eToro е онлайн брокерска компания, която разрешава на потребителите да купуват и продават акции, криптовалути и индексни фондове.

Сред най-популярните му функционалности е тази, която разрешава на хората да имитират комерсиалните тактики на други консуматори. Компанията има повече от 32 милиона регистрирани консуматори в Европа, Азия и Съединените щати, сподели Assia.

По времето, когато Мъск беше основен изпълнителен шеф, Twitter внезапно редуцира личния състав, намалявайки броя на чиновниците си от 8000 на 1500, когато той пое ръководството, в опит да понижи разноските и да реализира доходност.

Действията му изплашиха рекламодателите, като доста марки напуснаха платформата заради опасения, че нейните стандарти за модериране на наличието ще се провалят.

В сряда Мъск сподели, че „ съвсем всички “ рекламодатели са се върнали към приложението. Stellantis и Volkswagen, които стопираха рекламата там, обаче споделиха, че към момента не възнамеряват да възобновят рекламата.

Йони Асия сподели, че е работил със същия екип в Twitter върху инструмента за данни на фондовия пазар, с който е работил при предходни партньорства с компанията.

Той сподели, че не е имал пряк контакт с Мъск. Той обаче се пошегува, че откакто се е срещнал с Уорън Бъфет и Бернар Арно, които са измежду най-богатите хора в света, срещата с Мъск е неизбежна.

Много сме разчувствани от пресечната точка на финансите и обществените медии “, сподели Асия пред CNBC в извънредно изявление тази седмица.
„ Fintwit “
Асия сподели, че „ Fintwit “, или финансов туитър, се е трансформирал в известна наклонност в приложението, което доста хора употребяват, с цел да намерят изключителни вести и актуализации за акции и други активи. Twitter беше основна платформа, участваща в взрива на търговията на дребно през 2021 година

Twitter добави ценови данни за $Cashtags (кештагове) през декември 2022 година От началото на 2023 година е имало повече от 420 милиона търсения на кештагове, като броят на търсенията е приблизително към 4.7 милиона дневно.

Мъск си сложи за задача да трансформира Twitter в по този начин нареченото „ супер приложение “. Такива приложения оферират на потребителите необятен набор от услуги, като незабавни известия, банкиране, пътешестване и други

Концепцията се оказа извънредно известна в Източна Азия. В Китай интернет колосът Tencent предлага заплащания посредством своето приложение за известия WeChat.

По-рано тази седмица Мъск промени корпоративното име на Twitter на X Corp след обединение с фиктивна компания с това име, съгласно правосъдна документи, наблягайки упоритостта му да трансформира компанията в супер приложение.

Седмици преди да приключи придобиването на Twitter, което се случи след голям брой опити да се откаже от договорката, Мъск туитна, че закупуването на компанията е „ ускорител за основаването на X, приложението за всичко “.

Ние следим тази история евентуално като останалите консуматори на Twitter “, сподели Асия пред CNBC. „ Така че ще бъде вълнуващо да забележим по какъв начин Twitter се концентрира повече върху финансите и се надяваме да забележим партньорството ни да се разшири даже оттатък тази стъпка. “

Мъск сподели на конференция на Morgan Stanley предишния месец, че желае Twitter да стане „ най-голямата финансова институция в света “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР