Милиардерът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс смята, че призивите

...
Милиардерът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс смята, че призивите
Коментари Харесай

Бил Гейтс е против спирането на мощните AI системи

Милиардерът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс счита, че апелите за прекъсване на развиването на изкуствения разсъдък няма да „ решат идните провокации “ пред бъдещето на света. Думите на Гейтс пред Reuters са първия му коментар след отвореното писмо от Илон Мъск и над 1000 специалисти, което провокира спор за бъдещето на технологията.

Според Гейтс би било по-добре човечеството да се концентрира върху това по какъв начин най-добре да се употребяват разработките в AI, защото е мъчно да се разбере по какъв начин една пауза може да работи световно.

Интервюто му с Reuters е алегоричен отговор на писмото, което приканва за незабавна пауза в мощните AI системи, поддържани от Microsoft. Пример е новият GPT-4 на OpenAI, който може да поддържа човешки диалог, да композира песни и да обобщава дълги документи.
Роди се GPT-4: Наследникът на ChatGPT знае повече и дава отговор на фотоси
Експертите, в това число съоснователят на Apple Стив Возняк, споделиха в писмото, че евентуалните опасности и изгоди за обществото би трябвало да бъдат оценени.

Не мисля, че настояването на една избрана група да направи пауза взема решение провокациите “, сподели Гейтс в понеделник. „ Ясно е, че има големи изгоди от тези неща... това, което би трябвало да създадем, е да идентифицираме сложните области “.

Microsoft се стреми да изпревари връстниците си посредством вложения за милиарди долари в притежателя на ChatGPT OpenAI.
Кой е Сам Олтман – индивидът, който стои зад OpenAI и чатбота ChatGPT
Въпреки че сега е фокусиран на цялостен работен ден върху филантропската фондация на Бил и Мелинда Гейтс, Гейтс е корав покровител на AI и го съпоставя с революцията, която сътвори интернет или мобилния телефон.

В блог, озаглавен „ Епохата на AI стартира “, който беше оповестен и датиран на 21 март, ден преди отвореното писмо, той сподели, че има вяра, че AI би трябвало да се употребява, с цел да помогне за понижаване на някои от най-лошите неравенства в света.

Той също по този начин сподели в изявлението, че детайлностите за всяка пауза ще бъдат комплицирани за налагане.

Наистина не разбирам кого могат да спрат и дали всяка страна в света ще се съгласи да спре разработките и за какво да стопира “, сподели той. „ Но има доста разнообразни отзиви в тази област “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР