Google планира да въведе генеративен изкуствен интелект в своя рекламен

...
Google планира да въведе генеративен изкуствен интелект в своя рекламен
Коментари Харесай

Google включва изкуствения интелект в създаване на сложни рекламни кампании

Google възнамерява да вкара генеративен изкуствен интелект в своя рекламен бизнес през идващите месеци. Според вътрешна презентация за рекламодатели, забелязана от Financial Times, компанията, благосъстоятелност на Alphabet, има намерение да стартира да употребява AI за основаване на нови реклами, основани на материали, създадени от експерти по маркетинг.

Генеративният AI отключва свят на креативност “, споделя компанията в презентацията, озаглавена „ Реклами, задвижвани от AI 2023 “.

Гугъл към този момент употребява AI в своя рекламен бизнес, с цел да основава елементарни подкани, които предизвикват потребителите да купуват артикули. Въпреки това, консолидираното на неговия най-нов генериращ AI – който зарежда и неговия чатбот Bard – значи, че ще може да създава доста по-сложни акции, наподобяващи тези, основани от маркетингови организации.

Според презентацията рекламодателите могат да дават „ изобретателно “ наличие като изображения, видео и текст, свързани с съответна акция. След това AI ще „ ремиксира “ този материал, с цел да генерира реклами въз основа на аудиторията, която цели да доближи, както и други цели, като да вземем за пример цели за продажби.

Човек, осведомен с презентацията на Гугъл, сподели, че се тормозят, че инструментът може да популяризира дезинформация, защото текстът, създаден от чатботове с изкуствен интелект, може решително да излага лъжи.

Той е усъвършенстван да конвертира нови клиенти и няма визия каква е истината “, сподели индивидът.

Гугъл разяснява за FT, че възнамерява да сътвори постоянни защитни ограничения, с цел да предотврати сходни неточности, известни като „ халюцинации “, когато пусне своите нови генеративни AI функционалности през идващите месеци.

Ходът с рекламите идва в миг, когато огромните софтуерни компании се надпреварват да се възползват от генеративния AI, който стана прочут през последните месеци посредством основаване на извънредно усъвършенствани материали, като текст и изображения, в отговор на човешка информация.

Миналия месец Гугъл пусна Bard в опит да се конкурира с поддържания от Microsoft ChatGPT, който може да написа безапелационно човешки отговори на въпроси и подкани.

Компанията, благосъстоятелност на Alphabet, неотдавна интегрира генеративен AI в своите необятно употребявани приложения за работливост, като Гугъл Workspace, Гугъл Docs и Gmail.

Новата технология ще бъде вградена в Performance Max, стратегия, която Гугъл предлага от 2020 година, и която употребява логаритъм, с цел да дефинира къде би трябвало да се демонстрират нейните реклами и по какъв начин би трябвало да се изразходва маркетинговият бюджет, както и да основава просто рекламно копие.

Рекламната промишленост е изправена пред обилни насрещни ветрове, защото компаниите се пробват да усъвършенстват разноските си, а рестриктивните мерки върху потреблението на персонални данни за маркетингови цели се усилват.

Рекламните доходи на Гугъл паднаха с 4% през последното тримесечие на предходната година, оставяйки компанията майка Alphabet с общ растеж на приходите от единствено 1%.

Най-големите обществени медийни платформи, които разчитат на реклама за по-голямата част от своите доходи, се надпреварват да употребяват най-новите технологии за автоматизация, с цел да привлекат клиенти.

Meta, която има Фейсбук и Instagram, показа сходно предложение на Performance Max предходната година, наречено Advantage+. Компанията също по този начин възнамерява да употребява генеративен AI в своите рекламни системи до края на годината.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР