Метеорологичните условия през есента и зимата ще забавят, но няма

...
Метеорологичните условия през есента и зимата ще забавят, но няма
Коментари Харесай

ISW: Есента и зимата ще са критични и за Киев, и за Москва

Метеорологичните условия през есента и зимата ще забавят, само че няма да спрат украинските контранастъпателни интервенции. Много евентуално е тези месеци да се окажат сериозни както за ВСУ, по този начин и за окупаторите. Това отбелязва в последния си отчет Институтът за проучване на войната, позициониран в Съединени американски щати.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи на 3 октомври, че хубавото време ще продължи още шест до осем седмици, преди времето да повлияе както на украинските, по този начин и на съветските интервенции.

ISW ипо-рано е следил, че сезонният мощен дъжд и тиня през есента ще забавят придвижванията от двете страни. Втвърдяването на почвата поради студа през зимата евентуално ще даде опция за увеличение на темпото на бойните интервенции. Украинските публични лица показаха желанието си да продължат контранастъпателните интервенции до края на 2023 година и да употребяват студените метеорологични условия.

ISW постоянно е коментирал, че настъпателните интервенции ще продължат през зимния сезон и ги е следил през есенния кален сезон на 2022 година, зимния сезон на 2022-2023 година и пролетния кален сезон на 2023 година

В отчета се подчертава и върху дегиталния авторитаризъм, който Кремъл постанова все по-активно. Анализаторите допускат, че той ще бъде засилен, с цел да усили вътрешните репресии и да затегне контрола върху осведомителното пространство. Руското опозиционно издание Vazhnye Istorii заяви на 4 октомври, че съветската Генерална прокуратура е поискала съветската обществена медийна платформа VKontakte (VK) да стартира да блокира изявления от родственици на мобилизирани военнослужещи, призоваващи техните близки да се завърнат вкъщи.

Vazhnye Istorii означи, че VK крие изявления с няколко хаштага, свързани с лекуването или връщането на мобилизирани военнослужещи и че няколко изявления в групови чатове са изчезнали.

Главният прокурор евентуално може да наложи тази форма на цензура според съществуващия закон, който визира " ненадеждната " информация за съветските интервенции в Украйна.

Руската федерална работа за сигурност (ФСБ) в допълнение предложи проекторезолюция на 3 октомври, която ще разшири листата с персонални и геолокационни данни, които " уредниците на разпространяване на информация " (ОРИ) би трябвало да съхраняват и дават на правоприлагащите органи при поискване.

Предложението на ФСБ от 3 октомври по-специално следва неотдавнашната поддръжка на поправките, които ще ѝ разрешат безграничен достъп до потребителски данни на съветски интернет, банкови и телекомуникационни компании.

Някои съветски опозиционни медии по-специално допускат, че това явно разширение на цифровия авторитаризъм може от ден на ден да се основава на рестриктивния китайски модел. Един съветски опозиционен източник, по-късно заздравен от вътрешен източник, твърди, че Руският държавен обществен университет създава и тества система за обществена оценка за руснаци, основана на китайския модел, и че плануваните генерирани обществени резултати ще се свържат с персонални данни, които държавните структури и банките ще имат достъп до.
ISW неотдавна заяви за предходни случаи на напъните на Кремъл да разшири цифровия авторитаризъм, с цел да следи съветското осведомително пространство, което евентуално ще консолидира властта и ще усили надзора върху осведомителното пространство преди президентските избори през 2024 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР