Meta Platforms Inc планира да започне масови съкращения тази седмица,

...
Meta Platforms Inc планира да започне масови съкращения тази седмица,
Коментари Харесай

Meta започва масови съкращения

Meta Platforms Inc възнамерява да стартира всеобщи съкращения тази седмица, които ще обиден хиляди чиновници. Това заяви Wall Street Journal, цитирайки хора, осведомени с въпроса, като началото на освобождението на личен състав е планувано още в сряда.

Meta отхвърли да разяснява материала на WSJ.

Компанията майка на Фейсбук през октомври предвижда едва празнично тримесечие и доста повече разноски през идната година, заличавайки към 67 милиарда $ от пазарната си стойност.

Meta е следващата софтуерна компания, която би трябвало да стартира съкращения поради по-слабите продажби. Миналата седмица Twitter стартира да уволнява хора, като се чака да бъде освободена 50% от работната мощ на обществената мрежа.

Разочароващата вероятност пред Meta е поради забавящия се световен стопански напредък, конкуренцията от страна на TikTok, измененията в поверителността при Apple, опасенията по отношение на големите разноски за метавселената и непрекъснато присъстващата опасност от контролиране.

Главният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг сподели, че чака вложенията в метавселената да отнеме към десетилетие, с цел да дадат плод. Междувременно той трябваше да замрази наемането, да замрази планове и да реорганизира екипи, с цел да понижи разноските.

През 2023 година ще съсредоточим нашите вложения върху дребен брой области с висок приоритет на напредък. Това значи, че някои екипи ще порастват доста, само че множеството други екипи ще останат непроменени или ще се свият през идната година. Като цяло чакаме да приключим 2023 година или като почти същия размер, или даже като малко по-малка организация, в сравнение с сме през днешния ден “, сподели Зукърбърг по време на последната среща с вложителите в края на октомври.

През юни компанията за обществени медии понижи проектите си за наемане на инженери с най-малко 30%, като Зукърбърг предизвести чиновниците да се приготвят за стопански спад.

Акционерът на Meta Altimeter Capital Management в отворено писмо до Марк Зукърбърг по-рано сподели, че компанията би трябвало да се рационализира посредством редуциране на работни места и финансови разноски, добавяйки, че Meta е изгубила доверието на вложителите, защото е нараснала разноските и се е насочила към метавселената.

Няколко софтуерни компании, в това число Microsoft Corp, Twitter Inc и Snap Inc, редуцираха работни места през последните месеци, защото световният стопански напредък се забавя заради по-високи лихвени проценти, възходяща инфлация и енергийна рецесия в Европа.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинFacebook Meta съкращения ПоследниНай-четениКомпании 44 Meta стартира всеобщи съкращения Накратко 2393 Новините от седмицата: Данъчни промени и нови F-16; Еврото ще оскъпи парцелите Компании 2591 Италия впряга сили да избави от банкрут рафинерията на „ Лукойл “ Компании 324 Time в един век време Финанси 10030 Купувачите към този момент бягат от парцели „ на зелено “ и покупко-продажби за инвестиция Компании 7276 „ Лукойл “ отхвърли оферта за завода си в Сицилия, обричайки го на банкрут Компании 6592 Мъск стартира с всеобщите съкращения в Twitter още през днешния ден Бюджет и финанси 5986 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР