Meta - компанията-майка на Facebook и Instagram - пусна и

...
Meta - компанията-майка на Facebook и Instagram - пусна и
Коментари Харесай

Facebook и Instagram вече предлагат платен абонамент в България за 9.99 евро на месец

Meta - компанията-майка на Фейсбук и Instagram - пусна и в България опцията за заплатен абонамент, при който данните на потребителите няма да се употребяват за сервирането на реклами.

Абонаментът коства 9.99 евро на месец, или 19.54 лева за " удоволствието " да ползвате двете обществени мрежи, без да излъчват реклама. Това е най-ниското ценово ниво, което Meta ще предлага в Европейски Съюз и е за използването на уеб-базираните уеб сайтове на Фейсбук и Instargam.

Цената за мобилните приложения в iOS и Android е по-висока - 12.99 евро намесец, поради спомагателните такси, които компанията заплаща на двата app store-a на Гугъл и Apple.
" Законите във вашия район се трансформират, по тази причина предоставяме нов избор за метода, по който използваме информацията ви за реклами. Ще научите какво значи всяка алтернатива за вас, преди да потвърдите избора си ", написа в известието с офертата за абонамент.
Причината за въвеждането на платена алтернатива е решението на Европейския съд от юли 2023 година, което на процедура забрани на Meta да комбинира събираните данни на потребителите си в другите обществени мрежи и информацията за тяхното държание във външни уеб сайтове и приложения, в случай че индивидът не удостовери категорично, че е склонен с това.

През януари регулаторите в Европейски Съюз взеха решение да наложат 390 млн. евро санкция на Meta за това, че принуждаваше потребителите си да одобряват персонализираните реклами, в случай че желаят да употребяват Фейсбук.

Месечният абонамент е вид, с който Зукърбърг се пробва да отговори на разпоредбите в Европейски Съюз, само че може още веднъж да бъде оспорен в съда.

Австрийският деятел за отбрана на персоналните данни Макс Шремс твърди, че даже тази стратегия не се преценява с GDPR.

" Ако преминем на система, в която всеки ще би трябвало да заплаща за правата си, правото ни на персонално пространство към този момент ще зависи от това какъв брой дълбоки джобове имаме ", разяснява той пред New York Times.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР