Местността, в която е възникнал пожарът край Казанлък, е труднодостъпна,

...
Местността, в която е възникнал пожарът край Казанлък, е труднодостъпна,
Коментари Харесай

Огнената стихия до Казанлък: Десетки къщи и вили станаха на пепел

Местността, в която е зародил пожарът край Казанлък, е труднодостъпна, а гасителните дейности са били в допълнение затруднени от съществуването на мощен вятър, разясняват от полицията. Кадри от високо демонстрират обилни вреди, нанесени от огнената буря, която бе спряна на метри от бензиностанция.

Седем екипа от пожарните служби в Казанлък и Стара Загора се отзоваха на сигнала за огненото злополучие на източния вход на града. Развитието на огъня бе в посока юг, където са ситуирани автокъщи и бензиностанция. Освен към тях, пожарните екипи по-рано през днешния ден ограничиха разрастването на стихията и на север, където е ситуиран боен полигон, предава presstv.bg.

Щетите са в развой на изясняване. Освен парцели, огънят унищожи и паркирани коли. Няма потърпевши хора, само че има изгорели животни – горски жители. Изпепелени са над 50 декара борова гора. Четирима души са били евакуирани от постройките, застанали на пътя на огъня. Настанени са в общински жилища.

Междувременно, втори пожар ограничи придвижването в двете направления по пътя Казанлък – Габрово- в сектора от Казанлък до Крън заради задимяване на пътното платно. Горят сухи треви и шубраци над Института по розата. Обходният маршрут е през село Енина.

Снимка: Енчо Славов
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР