Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото

...
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото
Коментари Харесай

Отношенията между Пекин и Москва се задълбочават

Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото съветско нахлуване в Украйна. Владимир Путин дойде на посещаване в Китай. Визитата акцентира партньорството сред двете страни, които са изправени пред провокации в връзките си със Съединените щати и Европа.
Прочетете още
Това е първото задгранично посещаване на Путин, откакто встъпи в служба за нов мандат.То има за цел да покаже новото равнище на двустранните връзки, несъмнено от Путин като невиждано високо. Китай се трансформира в най- значимия политически и стопански сътрудник на Русия след нашествието на Москва в Украйна.

Си, който се завърна предходната седмица от обиколка на три страни в Европа, отхвърли западните рецензии за доставка на съставни елементи за произвеждане на оръжия за Москва в подмяна на на ниска цена енергиен импорт от Русия.

Двамата водачи се споразумяха за потребността от политическо решение на войната в Украйна.

Путин и Си подписаха взаимна декларация за поощряване на отворена международна стопанска система и улеснение на търговията и вложенията в Азиатско-тихоокеанския район. " Страните остават съществено обезпокоени от опитите на Съединените щати да нарушат стратегическия баланс в сигурността на района ", гласи документът.

Русия и Китай работят по над 80 взаимни плана на обща стойност към 200 милиарда $. Наблюдателите обаче означават отсъствието на шефа на " Газпром " в Пекин. Според Кремъл, Алексей Милер води диалози в Иран. Износът на компанията спадна до най-ниското равнище за последните 30 години, а неотдавна тя разгласи чиста загуба от близо 7 милиарда $ за 2023 година, първата от 20 години насам.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР