Местните данъци и такси вече могат да бъдат плащани по

...
Местните данъци и такси вече могат да бъдат плащани по
Коментари Харесай

Как работи новият портал за плащане на местни данъци и такси

Местните налози и такси към този момент могат да бъдат плащани по електронен път през портала за услуги на Министерството на електронното ръководство (МЕУ).

Порталът дава опция за информация към съвсем всички общини в страната в действително време, като физически и юридически лица могат да заплащат отговорностите си без спомагателни такси и комисионни.

В системата се влиза посредством първична регистрация с някое от следните средства за идентификация: дипломиран електронен автограф (КЕП), мобилен КЕП, ПИК на Национална агенция за приходите или Национален осигурителен институт.

Услугата на МЕУ предлага голям брой преимущества както за непрекъснато живеещи на територията на България, по този начин и за българите в чужбина. Плащанията стават посредством дебитна или кредитна карта, като с една транзакция може да се заплати едно или няколко отговорности.

От 1 март 2024 година Националната организация по приходите пренасочи инспекциите за отговорностите и заплащането на локалните налози и такси към портала на МЕУ.

Инструкции за заплащане на налози:
Отваряте портала ;След регистрация, натискате „ Вход в Моето пространство " - и двата бутона са горе вдясно;От менюто вляво отваряте „ Проверка на отговорности " ;Слизате до третата секция „ Проверка на отговорности за локални налози и такси " и натискате „ Продължи " ;Изчаквате да се заредят всички общини и избирате „ Към заплащане " ;Разрешавате изскачащите прозорци на браузъра - страницата за заплащане се отваря в нов прозорец;Избирате кои отговорности да платите и отивате към заплащане с карта.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР