Местната общност и частен инвеститор спорят за замъка на Д'Артанян

...
Местната общност и частен инвеститор спорят за замъка на Д'Артанян
Коментари Харесай

Местната общност и частен инвеститор спорят за замъка на Д`Артанян във Франция

Местната общественост и частен вложител спорят за замъка на Д'Артанян във Франция, заяви Франс прес. Замъкът се намира в село Люпиак-дан-льо-Жерс, Югозападна Франция. Именно тук при започване на 17-и век се е родил Шарл дьо Бац дьо Кастелмор, чиято работа на френската корона става ентусиазъм за облика на известния воин от романа " Тримата мускетари " на Александър Дюма.

Местният департамент желае постройката с повърхност 700 кв. м да бъде превърната в туристически и културен център, а частникът - имението да се трансформира в жилищен план на изпълнителния шеф на компанията " Ошон ритейл ". Имотът се предлага за продажба от две години.

През 2022 година департаментът Жерс изрази предпочитание да придобие замъка, намиращ се на към 120 км от Тулуза и оценен на близо един милион евро. Тогавашният министър-председател на Франция Жан Кастекс, който е родом от района, поддържаше самодейността. Проектът обаче не се реализира, защото притежателят на постройката разгласи двойна цена и бяха нужни съществени ремонтни действия.

През 2023 година, когато във Франция означиха 350-годишнината от гибелта на мускетаря, а локалните управляващи основаха асоциация на името на Д'Артанян за да се направи ново предложение за покупка. Междувременно компанията за развиване на земите и селските региони в Жерс разгласи, че се интересува от предлагането за покупка на основния изпълнителен шеф на " Ошон ритейл " Ив Клод, който има желание да трансформира замъка в своя резиденция, а парцелът разполага със 150 ха аграрни земи. Окончателното решение се чака в края на януари.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР