Мерките, с които ще живеем, ще бъдат вследствие заповедите на

...
Мерките, с които ще живеем, ще бъдат вследствие заповедите на
Коментари Харесай

Валерия Велева коментира кой е по-прав в противоборството между Борисов и Радев

Мерките, с които ще живеем, ще бъдат вследствие заповедите на здравния министър след конслултация на основния здравен контрольор. Днес дебатът мина без яростни престрелки, което въпреки всичко е съображение да си мислим, че ще бъде изработен един настоящ закон. Това разяснява журналистката Валерия Велева в предаването „ Плюс – минус “ по Нова телевизия.

По думите й вярно е решението да се вкарат ограниченията в закон, а не както до момента да се работи по заповеди единствено на здравения министър, тъй като това е подвигало въпроса до каква степен е пропорционално с Конституцията. Журналистката съобщи, че още време ще живеем с ограничавания, със съблюдаване на отдалеченост, само че това не би трябвало да е проблем. И е уверена, че ограниченията у нас са се взели навременно и са били съответни.

Депутатите одобриха измененията в Закона за здравето на първо четене

Велева разяснява още, че изключителното състояние е отключило и разграничителни линии. Тя уточни противоборствата сред институциите, разделието на обществото на последователи на ген. Мутафчийски или на доцент Мангъров, на Националния действен щаб и на медицинския съвет.

„ В Народното събрание би трябвало да се откри единодушие по ограничения, които засягат цялото общество. Не одобрявам този вид борба сред първите мъже в страната “, означи Велева.

Тя счита, че изпълнителната власт прекомерно е приватизирала тематиката с ковид, а президентът по никакъв начин не е участвал в нея.

Социологът Александър Владимиров уточни, че президентът самичък по себе си почнал на смешка с ковид.

"Очевидно е, че държавното управление се оправя доста добре и получава утвърждение. На президента и опозицията не им харесва ръководещите да бъдат харесвани. Премиерът одобри по-правилна тактика да не влиза в този разговор или да дава отговор с половин уста “, уточни той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР