Mercedes разкрива фейслифтите на моделите EQV, V-класа, Vito и eVito.

...
Mercedes разкрива фейслифтите на моделите EQV, V-класа, Vito и eVito.
Коментари Харесай

Новата V-класа е тук. С всичките ѝ „филизи“

Mercedes разкрива фейслифтите на моделите EQV, V-класа, Vito и eVito. Разширеното семейство на средноразмерните ванове на Mercedes получава леки образни актуализации и повече премиум функционалности

Mercedes-Benz обнови цялото си семейство средноразмерни ванове, включващо пътнически и търговски версии както с ДВГ, по този начин и с напълно електрическо задвижване, като ги направи по-премиум от преди. Гамата включва пътническите ванове EQV и V-класа, кемпера V-класа Marco Polo, както и лекотоварните Vito и eVito. Всички те получиха леки образни промени и актуализирани интериори, добавяйки повече съоръжение за сигурност, комфорт и технологии.

Моделите са основани на третото потомство на V-класата, което дебютира през 2014 година и получи първия си фейслифт през 2019 г.

Новата актуализация носи модифицирана предна ризница със доста по-голяма решетка и по-модерни въздухозаборници. Всеки вид има неповторим дизайн за решетката, в композиция с разнообразни декоративни детайли. Очаквано, насочените към пасажерите V-класа и EQV наподобяват по-луксозно, до момента в който комерсиалните Vito и eVito имат по-утилитарен метод с небоядисани брони в началните си форми. 

Останалата част от каросерията значително е пренесена, като се изключи новите колела (с размери 17, 18 и 19 инча), свежата цветова палитра и по-класическата задна ризница на V-класата и EQV. 

По предпочитание пакетите AMG Line и Night за V-класата и пакетът EQV за електрическия ѝ аналог могат в допълнение да “изпипат ” външния им тип. В взаимозависимост от степента на съоръжение пътническите ванове получават LED лента към радиаторната решетка и Multibeam LED фарове. 

Интериорът е друга точка на разграничаване сред пътническата и комерсиалната гама. V-класата и EQV възприемат цифров кокпит с един панел, в който са ситуирани два 12,3-инчови екрана, а арматурното табло наподобява съвсем толкоз премиум, колкото в главните оферти на Mercedes за леки коли и SUV, с помощта на новите климатични отвори и амбиентно осветяване.

От друга страна, Vito и eVito получават по-опростено оформление с 10,25-инчов сензорен екран и 5,5-инчов екран на арматурното табло, дружно с конфигурация на арматурното табло, която е фокусирана върху практичността, въпреки и с по-малко спартански метод спрямо техните прародители.

Всички модели получават новото инфоразвлекателно съоръжение MBUX.
Търговските микробуси оферират услуги за поддръжка, ръководство на катастрофи и повреди, до момента в който пътническите микробуси се възползват от функционалности като стрийминг на музика, стратегии за комфорт Energizing и навигация с добавена действителност. Електрическите модели (EQV и eVito) поддържат предварителна климатизация и умна навигация с обмисляне на маршрута и благоприятни условия за зареждане.

Комплектът за сигурност също е усъвършенстван с нови и усъвършенствани функционалности за подкрепяне на лидера, в това число деен помощник за поддържане на лентата, образован помощник за скорост и помощник за мъртвата зона. Активният помощник за съблюдаване на отдалеченост Distronic се предлага общоприетоо в EQV и V-класата, а във Vito и eVito е алтернатива.

Компанията не загатва никакви промени в задвижващите елементи, което евентуално значи, че актуалната гама ще бъде пренесена. За освежаване на информацията, отиващият си EQV се оферираше с един електромотор, генериращ 201 к.с. (150 кВт/204 к.с.) и 362 Нм въртящ миг.

Електрическият ван се оферираше с два разнообразни потенциала на батерията – 60 kWh за EQV 250 и 90 kWh за EQV 300, които могат да изминат до 418 км сред зарежданията. Гамата от модели с ДВГ включваше 1,7, 2,0 и 2,2-литрови турбодизелови четирицилиндрови задвижващи елементи.

До момента Mercedes е продал 40 000 електрически микробуса и желае до 2030 година те да съставляват повече от половината от общите продажби на микробуси. Голяма стъпка напред ще бъде въвеждането на новата модулна и мащабируема архитектура Van Electric Architecture (VAN.EA) през 2026 година, която в последна сметка ще бъде в основата на идващото потомство електрически междинни и огромни ванове на Mercedes.

Какво съставлява VAN.EA?

Това е нова модулна електрическа архитектура за бъдещите ванове на Мерцедес. От 2026 година последователно ще дебютира ново семейство междинни и огромни ванове на Mercedes-Benz, основано на напълно новата платформа VAN.EA

Mercedes има огромни проекти за бъдещата си гама ванове, защото преди малко разгласи напълно нова платформа, предопределена за електрически коли. Първият модел, основан на новата електрическа архитектура за ванове (VAN.EA), ще дебютира през 2026 година, проправяйки пътя за повече междинни и огромни ванове.

Разработената от нулата платформа VAN.EA се състои от три модула, предопределени да се приспособяват към разнообразни типове изцяло електрически транспортни средства. Предният модул, включващ електродвигателя, ще бъде общ за всички тях, мащабируемият централен модул ще побира високоволтови акумулаторни акумулатори с друг потенциал, а задният модул ще се предлага със или без спомагателен електродвигател, добавящ опция за AWD.

Платформата VAN.EA ще служи като основа за премиум търговски микробуси, частни първокласни микробуси и кемпери в междинния и огромния сегмент. Компанията не посочи кой от тях ще се появи първи през 2026 година, само че сподели макети за всички тях в формалната презентация, давайки ни визия за другите им размери.

Новите модели ще бъдат фокусирани върху „ успеваемостта и представянето “ във всички разнообразни аспекти, в това число „ аеродинамиката, задвижването, гумите и шасито “.Мерцедес дава обещание високи стойности на пробега с по-малък пакет акумулатори.

VAN.EA-P (средно огромни частни първокласни микробуси) ще задоволяват функционалностите на ВИП совалки, мобилни офиси и фамилни развлекателни действия с плануван пробег от над 500 км.Първоначално пътническите микробуси ще могат да се ръководят автоматизирано на равнище 2, като до края на десетилетието ще оферират равнище 3.

На фронта на лекотоварните коли платформата VAN.EA-C (средни и огромни премиум търговски ванове) ще бъде проектирана да покрива потребностите на експертите. 

Бъдещите микробуси Mercedes на тази платформа ще се оферират в голям брой разнообразни конфигурации, в това число куриерски, за доставки, коли за спешна помощ, хранителни артикули, общински, бордови, RV и други Следващото потомство лекотоварни коли също ще се възползва от цифровите услуги посредством системата MB.OS. Първоначално те ще поддържат и равнище 2 на автоматизирано шофиране, а съгласно автомобилния производител до 2030 година ще могат да доближат равнище 4.

Mercedes Vans желае да ускори позициите си в Европа, която сега е най-големият му пазар, представляващ 60% от международните продажби.Освен това се надява да усили продажбите си в Съединени американски щати, фокусирани върху премиум комерсиалните огромни ванове, и в Китай, фокусирани върху първокласните частни ванове. В този подтекст Mercedes удостовери, че за първи път ще пусне на американския и китайския пазар „ първокласни частни електрически средноголеми ванове “, основани на VAN.EA.

Мерцедес възнамерява да понижи разновидностите на вановете с над 50% спрямо гамата, задвижвана от ДВГ, което разрешава по-ефективни икономии от мащаба, като в същото време покрива същите случаи на потребление от клиентите. Целта е делът на електрическите транспортни средства да се усили от 20% през 2026 година до над 50% до 2030 г. 

Моделите, основани на VAN.EA, ще се създават в нов цех с нулеви въглеродни излъчвания, ситуиран в Явор, Полша. По-големите шасита с кабини VAN.EA също ще се създават в Дюселдорф, Германия, а междинните ванове ще се създават във Витория, Испания, като в бъдеще ще бъдат добавени и други места.

Антропологична записка

Луксозните ванове са тренд в последните 5 години, Звездите започнаха да се развозват с тях, сякаш да показават какъв брой са заземени последните 50 метра до събитието. В китай несъмнено не знаят за това и направиха ван с място за един пасажер преди време. Идеята е, че луксът се разгръща тук-там, на които не е бил въображаем.

След седаните той се разпространите при SUV-овете, а в този момент протяга ненаситна ръчичка и към вановете. Само вижте тези V-12-найскови джанти на V-класа. Аз персонално очаквам “бронетата ”.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР