Менструацията е нещо, което едновременно не искаме да идва, но

...
Менструацията е нещо, което едновременно не искаме да идва, но
Коментари Харесай

7 причини за по-продължителна менструация

Менструацията е нещо, което по едно и също време не желаеме да идва, само че от време на време желаеме. Искате да свърши допустимо най-бързо, само че и не желаеме, тъй като това може да значи, че имаме проблем. Когато не идва желаеме да пристигна, а когато пристигна желаеме да свърша. Подобно на целия женски живот и менструацията е нещо много объркващо.

Кръвотечението нормално продължава от 2 до 7 дни, само че това е релативно за всяка жена. Всеки си има " обикновено " за себе си. Когато обаче има някаква смяна в менструацията 2-3 пъти, това би трябвало да ви подскаже, че нещо не е наред.

По-продължителната менструация е съществено положение, защото е причина за сериозна кръвозагуба. Ето какви може да са аргументите за това:

1. Спирала

Една от най-честите аргументи за дълга менструация при по-младите дами са вътрематочните устройства за предотвратяване от нежелана бременност, сложени непосредствено в шийката на матката. Има два съществени вида: нехормонална серпантина, на медна основа и хормонална серпантина с прогестин.

Оказва се, че и двете могат да причинят извънредно дълъг интервал на кървене, изключително след слагане. По-дългите, по-тежки менструации са известни странични резултати на медната серпантина. Прогестеновата вътрематочна конструкция обаче постоянно се предлага на пазара на дамите като метод да се понижат или даже да се отстраняват менструациите им. И до момента в който това нормално има подобен резултат във времето, първите няколко цикъла може да имат повече или по-дълго кървене от нормално, споделя той.

Ако имате серпантина, в случай че продължителните менструации не стопират след три цикъла, е време да отидете при лекаря си, защото е допустимо спиралата да се е разместила или тялото ви да не я приема.

2. Бременност

Обикновено една от най-важните и първите индикации на бременността е неналичието на менструация. Но не постоянно. Често срещана причина за необикновени менструации, в това число по-продължително кървене, е бременността, типичните признаци на бременността, като гадене, може да отсъстват. Всеки път, когато дамата има извънредно кървене, би трябвало да се направи кръвен тест за бременност.

3. Маточни полипи и фиброми

Аномалиите, като полипи или фиброми, могат да причинят продължителни менструации, тъй като нарушават ендометриалната празнина, което може да докара до нараснал кръвен поток. Те може да звучат ужасно, само че не се паникьосвайте. Полипите и фиброидите са необикновено чести - 70 до 90 % от дамите ще имат най-малко един, преди да са навършили 50 години - и сами по себе си не демонстрират по-сериозна болест, като рак.

Тези доброкачествени формирания постоянно нямат никакви признаци или в случай че имат, това нормално е продължителна менструация. Най-вероятно вашият доктор ще предложи да ги държите под око, само че в случай че предизвикват болежка или порастват доста бързо, те могат да бъдат отстранени хирургично.

4. Спонтанен аборт

Ранните аборти са доста по-често срещани, в сравнение с можете да осъзнаете. До половината от всички бременности приключват с аборт, постоянно преди дамата да осъзнае, че е бременна.

Единственият знак? Изключително тежка или дълга менструация. Продължителността на менструалния ви цикъл би трябвало да се възстановява в границите на един или два цикъла - в случай че остане извънредно дълго след три цикъла, обадете се на Вашия доктор. Около една от 100 дами страда от повторни спонтанни аборти, тъй че е значимо това да се изключи като причина за чести, продължителни менструации.

5. Синдромът на поликистозните яйчници

Синдромът на поликистозните яйчници визира към 10% от дамите в детеродна възраст. Той съставлява кисти, които порастват върху яйчниците, предотвратявайки яйцеклетките от зреене и постоянно вършат дамата безплодна. Синдромът на поликистозните яйчници също по този начин провокира безпорядък върху равнищата на хормоните, което води до наддаване на тегло, остатък на растежа на косата и, да, продължителни менструации.

6. Хормонални контрацептиви

Всичко, което манипулира хормоните ви, има капацитет да направи вашите менструации по-дълги. Това включва всички типове хормонален надзор на раждаемостта, като хапче, пластири, пръстени, фотоси и импланти. Добрата вест е, че има доста варианти с разнообразни равнища и типове хормони, тъй че в случай че тялото ви не реагира добре на един вид или доза, има добър късмет да намерите различен, който ще работи.

Продължителността на Вашата менструация е единствено един фактор, който Вашият доктор ще употребява, с цел да ви помогне да определите кой вид контрацептиви работи най-добре за Вас

7. Някои болести

Това е рядко, само че е допустимо изключително продължителните менструации да са симптом за главно заболяване, като хематологично (кръвно) заболяване или рак. Всъщност, необикновеното вагинално кървене - като кървене след вагинален секс, кървене и зацапване сред менструациите и менструации, които са по-дълги или по-тежки от нормално - е един от първите, а от време на време и единственият ранен симптом на рак на маточната шийка.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР