Мениджърът на призна, че е останал изненадан от това, че

...
Мениджърът на призна, че е останал изненадан от това, че
Коментари Харесай

Клоп назова малкия проблем на Ливърпул и призна, че е очаквал друг да вземе наградата на ФИФА

Мениджърът на призна, че е останал сюрпризиран от това, че получи премията на ФИФА за Най-добър треньор на годината. Германецът е очаквал наградата да завоюва неговият съотечественик, който взе всички титли, за които се бореше през миналия сезон.

Клоп разкри на днешната си конференция, че, и евентуално ще възобновят тренировки с останалите си съотборници през идната седмица, и уточни какъв е " дребният проблем " на Ливърпул.

Ето и акцентите от днешния брифинг на Клоп:

За премията на ФИФА:

" Благодарен съм за нея. Ококорих се, тъй като не го чаках. Ханзи Флик завоюва всичко. Исках да бъда на място, с цел да покажа почитание. Събитието в Милано през предходната година бе доста прелестно. Щях да отида, даже да няма късмет да печеля. По-голямата част от треньорите и играчите гласоподаваха за мен. Щастлив съм от този факт. Това е нещо особено за моя екип от треньори и за мен. Ако ме бяхте попитали " Ти ли си най-хубавият треньор? ", щях да отговора " Не ". Аз обаче имам най-хубавите треньори в света в екипа си.

За петте смени:

" Не знам тъкмо какъв % от всички шампионати употребяват петте смени, само че са доста. Трябва да има причина за това. Всеки клуб желае да остане в лигата, а някои желаят да я завоюват. Но в Англия може би е единственото състезание, в което желаят да го създадат по друг метод. Аз не мога да дам отговор. Попитайте останалите. Попитайте десетте клуба, които гласоподаваха срещу. Тук не става дума за преимущество, а за здравето на играчите ".

За Тиаго Алкантара:

" Той няма самообладание да играе. Тук към този момент се майтапим, че трябваше да го притеглим през януари. Хубаво е, че още веднъж е на подготвителното игрище, само че няма да бързаме. Той към момента не тренира с останалите. Това е последната стъпка. Дали през идната седмица може да възобнови пълноценни тренировки? Все още не знам на 100%. Трябва да премине няколко теста, преди да вземем решение. Същото е с Милнър и Шакири ".

За:

" Те имат Заха, Бентеке, въпреки че той получи червен картон, Аю и Батшуай. Имат огромен опит и са уверени. Впечатлен съм от това на какво равнище се показват. Ще бъде мъчно ".

За формата в гостуванията:

" В един или два мача нямахме шанс. Истината обаче е, че не спечелихме доста мачове като посетители в шампионата. Опитваме се да променим това. Винаги проектът е да играем допустимо най-хубавия футбол. Той е подобен както за семействата, по този начин и за гостуванията. Утре ще се опитаме да създадем същото ".

Малкият проблем:

" Откакто съм тук, имам възприятието, че всеки желае да ни победи. Това е поради страхотната история на този клуб. Няма доста тимове, които не харесват тази история. Веднъж в мачът бе като край за международно състезание. Отговорът е в предишното. Просто би трябвало да се опитаме да решим нашите проблеми и да преминем през това. Един дребен проблем е, че спечелихме купата през предишния сезон. Заради това всички желаят да ни победят ". Премиър лийг 14 кръг, събота 19 декември  Кристъл Палас 14:30предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР