Мениджърът на Манчестър Сити Пеп не крие голямото си уважениетси

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп не крие голямото си уважениетси
Коментари Харесай

Гуардиола: Лео Меси означава всичко за моята кариера

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп не крие огромното си уважениетси към Лионел, който дефинира като най-важния състезател в своята кариера. Двамата работиха дружно, когато Гуардиола бе отпред на, а Меси носеше екипа на каталунците. С Барселона треньорът завоюва три шампионски трофеи, три Купи и три Суперкупи на, както и два трофея от Шампионската лига.

В изявление за Telemundo Deportes, Пеп дискутира престоя си в испанския гранд и ролята на Лионел за триумфа му в клуба. Попитан какво значи Меси за кариерата му, 51-годишният Пеп Гуардиола отговори изрично: „ Всичко “. Каталунецът призна, че аржентинският футболист го е научил да преследва по-настървено триумфите и го е правил по-добър треньор. „ Меси ме направи по-конкурентоспособен, в сравнение с моите родители “, сподели още Гуардиола.

Той призна, че в тима на по негово време е имало огромни играчи и отборът би спечелил титли без, само че акцентира, че те не биха били толкоз доста. „ Дали щяхме да спечелим толкоз доста титли без Меси? Невъзможно “, добави Пеп Гуардиола.

Специалистът даже направи паралел сред Лео, който сега е част от тима на и звездата от Националната баскетболна асоциация на и Канада Майкъл Джордан, а себе си съпостави с баскетболния треньор Фил Джаксън, който водеше Чикаго Булс. „ С Меси имах сензацията, която Фил Джаксън имаше с Майкъл Джордан. Той завоюва шест трофеи в НБА, а аз завоювах доста титли с Меси “, изясни.

Бившият старши треньор на показа, че е приказвал с Лео откакто завоюва през предишното лято. „ Говорих с Меси след Копа Америка, с цел да го поздравя. Триумфът там беше огромно облекчение за него “, съобщи Пеп. Попитан по какъв начин 34-годишният Меси ще се показа на Мондиал 2022 в, който може да е последното международно състезание за него, Гуардиола отговори: „ Сигурни ли сте, че това ще е последното му състезание? “

Снимки: Gettyimages
 Разкриха повода за възхода на Кулушевски в Тотнъм Разкриха повода за възхода на Кулушевски в Тотнъм 12 апр | 14:11 643 0  От Италианската федерация желаеха сурови санкции за шефовете на Ювентус, Наполи и още 9 клуба От Италианската федерация желаеха сурови санкции за шефовете на Ювентус, Наполи и още 9 клуба 12 апр | 14:06 1148 3  Бербатов разкри с какъв циничен израз е отказал на Манчестър Сити Бербатов разкри с какъв циничен израз е отказал на Манчестър Сити 12 апр | 14:01 1840 3  Бербатов: Мястото на Манчестър Юнайтед е в Шампионската лига Бербатов: Мястото на Манчестър Юнайтед е в Шампионската лига 12 апр | 13:28 860 12  Ранокия си потегля от Интер Ранокия си потегля от Интер 12 апр | 13:01 1310 0 Виж всички Водещи Новини  Славия ще опита да задълбочи рецесията в ЦСКА - София Славия ще опита да задълбочи рецесията в ЦСКА - София 12 апр | 06:46 14019 269  Мъри: Мачът с Лудогорец е много основен за упоритостите ни за присъединяване в европейските шампионати Мъри: Мачът с Лудогорец е много основен за упоритостите ни за присъединяване в европейските шампионати 12 апр | 10:57 7417 26  Реал Мадрид ще довършва започнатото против Челси Реал Мадрид ще довършва започнатото против Челси 12 апр | 07:20 9613 31  Байерн (Мюнхен) без право на неточност против Виляреал Байерн (Мюнхен) без право на неточност против Виляреал 12 апр | 08:02 7919 8  Стойчо е трети следващ треньор, който приказва за проблеми на Стойчо е трети следващ треньор, който приказва за проблеми на "Армията " 12 апр | 10:16 12145 38 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР