Тотнъм спечели с 2:1 домакинството си на Бърнли от 37-ия

...
Тотнъм спечели с 2:1 домакинството си на Бърнли от 37-ия
Коментари Харесай

Тотнъм върна Бърнли в Чемпиъншип

Тотнъм завоюва с 2:1 семейството си на Бърнли от 37-ия кръг на Висшата лига. „ Шпорите “ трябваше да вършат поврат, откакто позволиха попадение в 25-ата минута, дело на Якоб Ларсен. Педро Поро и Мики ван де Вен обаче донесоха трите точки на отбора, воден от Анге Постекоглу.

След провалянето Бърнли изгуби всевъзможни шансове да се бори за оцеляване и след един сезон в елита се завръща в Чемпиъншип. „ Виненочервените “ са предпоследни, 19-и с 24 точки, на 5 от безвредната зона при оставащ един кръг.

От друга страна, Тотнъм постави завършек на поредицата от четири следващи провали и е пети с 63 точки.

Гостите имаха първия голов късмет в мача. Той пристигна в 5-ата минута, когато Гилермо Викарио направи фантастично избавяне. Стражът спря удара с глава на Витиньо от чиста позиция.

Две минути по-късно „ шпорите “ дадоха отговор. Бренан Джонсън имаше късмет да се разпише. Вратарят Ариянет Мурич обаче внимаваше и избави.

До почивката двата тима си размениха по един гол. Бърнли излезе напред в резултата в 25-ата минута. Сандер Берге комбинира с Якоб Ларсен, който нямаше по какъв начин да пропусне – 0:1.

Тотнъм незабавно възвърне равенството в 32-рата минута. Джонсън сервира топката на Педро Поро в наказателното поле. Той резервира самообладание и с прекрасен удар под напречната греда не остави шансове на Берге.

Секунди по-късно Джонсън даже можеше да направи цялостния поврат в резултата факт, само че неговият удар от границата на наказателното поле бе в навън.

След почивката Тотнъм все по-настървено търсеше успеха, до момента в който Бърнли се бранеше. Деян Кулушевски, Бренан Джонсън и Папе Матар Сар не съумяха да се възползват от доста положителни шансове. На няколко пъти основно се намеси и косоварският пазач на Бърнли.

В 82-рата минута обаче той беше беззащитен. Джеймс Мадисън влезе в ролята на помощник, като центрира към Мики ван де Вен, който се разписа за 2:1. Натискът на „ шпорите “ продължи в търсене на трети гол, само че Бърнли оцеля до прозвучаването на последния съдийски сигнал.

В различен мач от Висшата лига, който се изигра по същото време, Нюкасъл и Брайтън не съумяха да се победят. Двата тима приключиха наедно 1:1. Точен за „ чайките “ бе Йоел Фелтман, а за домакините Шон Лонгстаф. Попаденията паднаха през първите 45 минути, а този резултат се резервира и след почивката. Нюкасъл остава на шестото място в класирането с 57 точки, до момента в който Брайтън е 11-и с 48 точки.

Лутън пък падна от Уест Хем с 1:3. „ Шапкарите “ поведоха посредством Алберт Локонга в самото начало. Лондончани обърнаха с три безответни гола след почивката, дело на Джеймс Уорд-Праус, Томас Соучек и Джордж Ърти. Така Лутън загуби съвсем всички шансове за избавление. Тимът може още през днешния ден да получи еднопосочен билет за Чемпиъншип, в случай че Нотингам Форест вземе най-малко точка от Тотнъм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР