Мексико е най-популярното място за живеене и работа в чужбина,

...
Мексико е най-популярното място за живеене и работа в чужбина,
Коментари Харесай

Най-популярното място за живеене и работа в чужбина сред емигрантите се оказа ... Мексико

Мексико е най-популярното място за живеене и работа в чужбина, откри изследване, извършено измежду хора работещи и живеещи отвън родината си. Проучването е на InterNations. Изглежда страната е известна измежду чужденците там от известно време, тъй като съгласно данните непрекъснато се класира като една от петте най-популярни страни, откогато се прави изследването - за първи път през 2014 година

InterNations се счита за най-голямата световна мрежа за емигранти и има 5 милиона консуматори. Повече от 10 000 живеещи в чужбина души от 171 страним живеещи в 172 страни и са взели присъединяване в изследването.

Кои са в топ 10

1.Мексико

2.Испания

3.Панама

4.Малайзия

5.Тайван

6.Тайланд

7.Коста Рика

8.Филипини

9.Бахрейн

10.Португалия



Източник:www.internations.org

Доброто показване на Мексико се дължи най-много на това, че чужденците елементарно се откриват в страната. Те се радват на приятелското отношение към локалните жители; множеството намират локалните за другарски настроени като цяло (91% до момента в който в международен мащаб този % е 67%) и по-специално към задграничните поданици (89% против 65% в международен мащаб).

Трима от четирима чужденци, живеещи в Мексико (74%) споделят, че е елементарно да си намерят другари измежду локалните, в съпоставяне със единствено 43% в международен мащаб. Това евентуално е една от аргументите живеещите в Мексико да са удовлетворени от обществения си живот като цяло. Мексико си обезпечава още едно 1-во място в една от подкатегориите " Култура ". Чужденците споделят, че е елементарно да се свикне с мексиканската просвета, се споделя още в изследването.

Други преимущество е лесното намиране на жилище на налична цена. 71% са удовлетворени от общите разноски за живот, в съпоставяне със единствено 44% в международен мащаб. Като цяло 80% са удовлетворени от финансовото си положение (58% в международен мащаб).

Чужденците в Мексико за са изключително удовлетворени от опциите си за персонална кариера, заслужено възнаграждение и салдото сред професионалния и персоналния живот. Индексът на качеството на живот разкрива много смесени резултати. Отрицателна страна е, че Мексико се подрежда едвам на 45-то място по политическа непоклатимост и 18% от емигрантите не се усещат сигурни там, или над два пъти повече от междинното за света (8%). И въпреки всичко 90% от емигрантите са удовлетворени от живота си в Мексико.
 Виена оглави ранглиста за най-хубавият град за живот в света за 2023 година
Европейска столица оглави ранглиста за най-хубавият град за живот в света за 2023 година

Благодарение на комбинацията от непоклатимост, просвета и развлечения, надеждна инфраструктура

Вторият в класацията

Емигрантите се усещат като вкъщи си и щастливи в Испания.

От 2014 година и до днешното изследване Испания постоянно е била в топ 10 на показателя за качество на живот. По-голямата част от чужденците там (88%) са удовлетворени от културата и нощния живот в Испания, спрямо 68% в международен мащаб.

91% са удовлетворени от опциите си за развлекателни действия и спортове (срещу 75% в международен мащаб). Климатът и времето в Испания също са плюс.

Четирима от всеки петима мигранти (80%) споделят, че са вкъщи си там, с 18% повече от междинното за света (62%).

Испания обаче се показва по-зле в показателя за работа в чужбина (34-то място). По-малко от половината мигранти (49%) мисля, че преместването там е подобрило вероятностите им за кариера (59% в международен мащаб), а 36% не са удовлетворени от локалния пазар на труда (26% в международен мащаб). И въпреки всичко мигрантите споделят, че там се предлага добър баланс сред работа и персонален живот (73% мислят по този начин против 63% в международен мащаб).

69% от задграничните жители там са удовлетворени от общите разноски за живот, в съпоставяне със единствено 44% в международен мащаб. Като цяло 87% от емигрантите са удовлетворени от живота си в Испания.

В дъното на класацията са:

Япония

Нова Зеландия

Малта

Италия

Южна Африка

Германия

Южна Кореа

Турция

Норвегия

Кувейт

Последният класиран е Кувейт

Кувейт е на последно място през 2023 година,като попринцип страната демонстрира доста слаби резултати през последните 10 години от изследването. Страната е на последно място в света по качество на живот (53-то място). Мигрантите са не са удовлетворени от опциите си за свободното време (53-то). Близо половината (49%) считат, че не могат намерено да изразят мнението си (средно за света е 15%).

36% от задграничните жители там намират за мъчно да свикнат с локалната просвета (срещу 18% в международен мащаб) и единствено 37% са удовлетворени от обществения си живот в Кувейт, спрямо 56% в международен мащаб. 30% считат, че не получават заслужено възнаграждение за работата си (19% в международен мащаб).

Има и позитивни страни: 54% намират за елементарно да живеят там, без да приказват локалния език (50% в международен мащаб). Като цяло единствено 43% от емигрантите са удовлетворени от живота си в Кувейт, в съпоставяне със 72% в международен мащаб.

Недружелюбната и скъпа страна Норвегия

Норвегия е на предпоследно място в Индекса на персоналните финанси. 37% споделят, че разполагаемият приход на семейството им не е задоволителен, с цел да водят добър метод на живот (срещу 27% в международен мащаб).

Страната не се показва добре в показателя за елементарно определяне (48-мо място). 32% разказват локалните поданици като недружелюбни към чужденците, спрямо 18% в международен мащаб. Освен това им е мъчно да намерят другари и са недоволни от обществения си живот (38% против 25% в международен мащаб).

Мигрантите там не са недоволни и от достъпността на публичния превоз (29%) и опцията да пътуват (14%). Освен това, той е на последно място в света за кулинарно многообразие и заведения за хранене. Положителната страна е, че емигрантите в Норвегия правят оценка добре политическата непоклатимост, високото качество на въздуха (88% против 66% в международен мащаб).

Въпреки това емигрантите в Норвегия правят оценка сигурността на работното място високо и положението на стопанската система. Те обаче не са удовлетворени от опциите си за персонална кариера. Като цяло единствено 61% от емигрантите са удовлетворени от живота си в Норвегия.

Турция

В южната ни съседка 30% от мигрантите не са удовлетворени от работното си време, в сравнеие с 16% приблизително за света. Чужденците там не се усещат сигурност на работното си място и не виждат опциите за персонална кариера. Така че не е изненада, че към 25% не са удовлетворени от работата си като цяло (срещу 16% в международен мащаб).

Нещо повече - 15% считат, че е мъчно да обезпечат високоскоростен достъп до интернет вкъщи (срещу 10% в международен мащаб).

45% намират за елементарно намирането на другари измежду локалните, малко повече от междинното за света (43%). Като цяло 60% от мигрантите в Турция са удовлетворени от живота си в тази страна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР