Сингапур, Дания и САЩ са най-добрите места в света за

...
Сингапур, Дания и САЩ са най-добрите места в света за
Коментари Харесай

Най-добрите места в света за правене на бизнес - две от тях са доста близо до България

Сингапур, Дания и Съединени американски щати са най-хубавите места в света за правене на бизнес в света. С това изказване излиза класацията на Economist Intelligence Unit за световната " бизнес среда ", представена от CNBC. От нея излиза наяве още, че прилежаща Гърция попада измежду страните с максимален прогрес при удобните условия за бизнес. В челната десятка попада още една наша съседка и това е Сърбия.

Страната е постигнала най-голямото усъвършенстване на бизнес климата в класацията на EIU с помощта на осъществените от пробизнес насоченото държавно управление промени, акцентира отчетът. Освен южната ин съседка, Катар и Индия също влизат ред страните с огромен прогрес. Индия, която е на трето място измежду страните с най-голямо усъвършенстване на бизнес средата, е единственият пазар на единична страна, който предлага капацитет за напредък, съпоставим с този на Китай, означават създателите на отчета.
 Снимка 648470
Източник:

Почти никой обаче не може да се мери със Сингапур.
 Според отчет на LinkedIn чиновниците в Сингапур получават AI умения най-бързо
Доклад на LinkedIn разкрива кои чиновници по света получават AI умения най-бързо

Плодородна почва за изкуствен интелект

Факторите, които вършат южноазиатската страна водеща бизнес дестинация, са политическата ѝ непоклатимост и вниманието на държавното управление върху помощта за локалните компании от частния бранш да се модернизират в софтуерно отношение.

" Сингапур ще остане най-хубавото място в света за правене на бизнес, както през последните 16 години ", съобщи Прианти Рой - ръководител на прогнозите и анализатор за Европа в EIU.

Индексът на EIU прави оценка привлекателността за правене на бизнес на 82 страни и територии, измерена въз основа на знаци като инфлация, разноски за живот, стопански напредък и фискални политики. Той подсказва също кои стопански системи са в по-добра позиция за напредък от други и е " ефикасен метод да се откри къде скоро може да се чака растеж на вложенията ".

Според прогнозите Сингапур, Дания и Съединени американски щати ще бъдат страните с най-хубава бизнес среда през идните пет години, настояват специалистите в отчета.

Дания и Съединени американски щати заемат надлежно второ и трето място в класацията. Дания, с нейните " постоянни макроикономически основи " и първокачествен превоз и цифрова инфраструктура, е една от най-привлекателните местоположения за бизнес в света. Пазарните благоприятни условия ще останат удобни и оттатък океана, изключително с дребното ограничавания за търговия в чужбина и вложения в самата Америка.

Германия и Швейцария заемат четвърто и пето място, а Канада, Швеция, Нова Зеландия, Хонконг и Финландия допълват топ 10 на най-хубавите места в света за правене на бизнес. Там попадат още Ангола, Катар, Кения, Доминиканската република, Венецуела, Литва и още една прилежаща на България страна - Сърбия.
 Гърция и Сърбия са на ръба на видим стопански напредък
Две наши съседски страни са на ръба на видим стопански напредък

Индексът на EIU мери привлекателността на бизнес средата в 82 страни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР