Мексиканският външен министър Луис Видегарай каза, че ако американският президент

...
Мексиканският външен министър Луис Видегарай каза, че ако американският президент
Коментари Харесай

Мексико заплаши да напусне преговорите за NAFTA, ако Тръмп задейства изтеглянето на САЩ

Мексиканският външен министър Луис Видегарай сподели, че в случай че американският президент Доналд Тръмп извърши опасността си да стартира развой на евакуиране от Северноамериканското съглашение за свободна търговия (NAFTA), Мексико ще напусне договарянията, съобщи " Ройтерс ".

В понеделник Тръмп сподели, че евентуално ще се наложи да приключи NAFTA, с цел да получи обективна съгласно него договорка с икономическите сътрудници Мексико и Канада.

Попитан дали Мексико ще продължи да договаря, в случай че Тръмп задейства процеса на евакуиране от съглашението, Видегарай отговори: " Не. " Първият посланик на страната сподели, че той, непрекъснатият търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър и американският министър на търговията Уилбър Рос са се разбрали през вчерашния ден да продължат да водят " сериозен " преговорен развой. Почти по същото време Тръмп повтори в тирада в Мисури опасността си да приключи съглашението.

Видегарай и мексиканският министър на стопанската система Илдефонсо Гуахардо дойдоха във Вашингтон след съвсем ежедневните закани на Тръмп преди втория кръг от договарянията за NAFTA, които би трябвало да се проведат от 1 до 5 септември в Мексико. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (551)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР