Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман-Ел Чапо, един от най-известните престъпници в

...
Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман-Ел Чапо, един от най-известните престъпници в
Коментари Харесай

Ел Чапо се оплака от изтезания в затвора

Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман-Ел Чапо, един от най-известните нарушители в света, твърди, че изгонването му в Съединени американски щати е нелегално и изиска казусът му да бъде преразгледан.
 
Екстрадираха мексиканския наркобарон №1 Ел Чапо в Съединени американски щати (СНИМКИ)

Адвокатите му от обществената отбрана настояват, че изгонването е нарушило изискванията на първичното съглашение с Мексико. Те също по този начин споделят, че в случай че Мексико е знаело за " изключително суровите условия " на американския затвор, нямаше да се съгласи за екстрадицията.
 
Мексиканският наркобарон №1 пледира " почтен " пред US съд

" Тези условия са равносилни на изтезания. Ако Мексико беше известено за тях, то съвсем несъмнено нямаше да даде единодушието си за задържане в Съединени американски щати ", пишат юристите до съда.
 
Те оспорват и желанието на американското държавно управление да вземе 14 милиарда $ от хипотетичните облаги на Гусман.
 
В скривалището си Ел Чапо четял книги за трафика на кокаин

60-годишният необут на наркокартела Синалоа съумя да избяга през 2001 година от мексикански затвор, беше задържан през 2014 година и отново избяга от пандиза с оптималната сигурност през прокопан за задачата тунел.

След това беше още веднъж задържан през 2016 година и екстрадиран в Съединени американски щати година по-късно. По тематиката Наркобарон №1 в Мексико избяга от пандиза Заловиха най-търсения наркобарон - Ел Чапо
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР