Международният валутен фонд вече не очаква британската икономика през тази

...
Международният валутен фонд вече не очаква британската икономика през тази
Коментари Харесай

МВФ очаква Великобритания да се изплъзне от рецесията

Международният валутен фонд към този момент не чака английската стопанска система през тази година , оповестява " Ройтерс ".

Въпреки че Фондът усъвършенства прогнозите си от предишния месец, той предизвести, че вероятностите за напредък остават слаби.

МВФ показва, че брутният вътрешен артикул на Англия ще нарасне с 0,4% през 2023 година За съпоставяне, през април той предвижда стесняване от 0,3%.

Отбелязва се, че усъвършенстваната вероятност отразява непредвидената резистентност на търсенето, подкрепена частично от по-бързия от нормалния растеж на заплатите, спада на внезапно възходящите разноски за сила, усъвършенстваното бизнес доверие и нормализирането на световните вериги за доставки.
 Призракът на рецесията надвисна над Англия
Призракът на рецесията надвисна над Англия

Икономиката на страната изненадващо се сви през август

" Очаква се намаляването на цените на силата и разширението на икономическия спад доста да понижат инфлацията до към 5% на годишна база до края на 2023 година и под целевите 2% доникъде на 2025 година ", заяви МВФ.

Прогнозира се стопански напредък от 1% през 2024 година и 2% през 2025 година и 2026 година, след което ще се премине към дълготраен ритъм от към 1,5%.

Според МВФ по-голямата резистентност на инфлацията и съпътстващите я неустойчиви нараствания на заплатите са най-голямата опасност за икономическите вероятности на Англия.

ще би трябвало да подсигурява, че паричната политика остава строга.

" Въпреки това нарасналата неустановеност по отношение на макроикономическите вероятности и устойчивостта на инфлацията изисква непрестанно преразглеждане на темпото и степента на стягане на паричната политика ", прибавят от МВФ.
 Инфлацията още веднъж се форсира във Англия
Инфлацията още веднъж се форсира във Англия

Очаква се повишение на лихвите от Bank of England
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР