Международният валутен фонд отново разкритикува Ел Салвадор за решението на

...
Международният валутен фонд отново разкритикува Ел Салвадор за решението на
Коментари Харесай

МВФ критикува биткойн облигациите на Ел Салвадор , но туризмът на страната скочи с 30%

Международният валутен фонд още веднъж разкритикува Ел Салвадор за решението на страната да направи биткойн законно платежно средство. Това стана посредством оповестено изказване на МВФ, обвързвано с стопанската система на страната. Експертите подчертават рецензиите си най-много по отношение на биткойн облигациите на южноамериканската страна. В отчета показва още, че страната би трябвало да се оправи с всевъзможни опасности.

Изявлението означи икономическото развиване, вероятностите и рисковете, които се случват в страната. Сред най-големите триумфи е този, че стопанската система на Ел Салвадор набъбна със постоянни темпове предходната година, противопоставяйки се на световната наклонност. Въпреки това, от МВФ имат вяра, че съществуват съществени опасности и проблеми.

Един от тях е точно фактът, че " рисковете, свързани биткойн би трябвало да бъдат съществено прегледани ". Както и в предишното, МВФ има вяра, че съществуват евентуални макро и микро стопански опасности за статута на биткойн като законна валута в страната.
 МВФ прикани Ел Салвадор да отстрани биткойна като законна валута
МВФ прикани Ел Салвадор да отстрани биткойна като законна валута

Според фонда криптовалутата крие " огромни опасности "

" Въпреки че рисковете не са се материализирали заради лимитираното потребление на биткойн до момента, както допускат данните от изследването и паричните преводи, потреблението му може да нарасне поради статута му на законно платежно средство. А това крие съществени опасности за финансовата целокупност и непоклатимост, фискалната резистентност и отбраната на потребителите ", се показва в отчета.

Експертите считат, че би трябвало да има по-голяма бистрота по отношение на транзакциите на държавното управление на Ел Салвадор в биткойни, както и по отношение на финансовото положение на портфейла Chivo. Наскоро страната прие законопроект, който ще разреши биткойн облигации. Това също разпали гнева на МВФ, който неведнъж е показвал неспокойствие от крипто решенията на страната, написа уеб сайтът Bein Crypto.
 Снимка 545711
Източник:

МВФ е подлагал на критика Ел Салвадор за приемането на BTC и преди

МВФ подлага на критика решението на Ел Салвадор да одобри BTC като законно платежно средство няколко пъти. Местните управляващи също желаеха страната да се откаже от биткойн като валута, само че президентът Найиб Букеле не отстъпи. Именно с помощта на него биткойн стана законно платежно средство в страната.

Основните проблеми са макроикономически, финансови и правни. МНФ неведнъж е изразявал тези си опасения, само че това по този начин и не оказа огромно влияние. Впрочем, Централноафриканската република също неотдавна направи Биткойн законно платежно средство, което още веднъж докара до отрицание от страна на МВФ.

Възходи и падения на биткойн опита

Експериментът на Ел Салвадор с биткойн е нещо като напредък и проваляне по едно и също време. Туризмът в страната набъбна с 30%, откогато криптовалутата стана закона разменна валута в страната. И това сигурно е нещо, което е било добре планувано от държавното управление. Въпреки това, неустойчивостта на биткойн удари тежко хазната на страната.

Финансовият министър съобщи, че опитът работи, само че много финансисти не са съгласни. Измерването на триумфа на портфейла е мъчно, като се има поради какъв брой малко време е минало. Moody`s, да вземем за пример, счита, че има задоволително признаци за това, че кредитната вероятност на Ел Салвадор е отслабнала.
 Ел Салвадор губи милиони долари след срутва на биткойна. Президентът на страната се майтапи с това
Ел Салвадор губи милиони долари след срутва на биткойна. Президентът на страната се майтапи с това

Наиб Букеле се пошегува, че скоро може да го забележим в униформа на McDonald’s
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР