Международният съд на ООН в Хага започва изслушвания за политиката

...
Международният съд на ООН в Хага започва изслушвания за политиката
Коментари Харесай

Международният съд на ООН започва изслушвания за действията на Израел в окупираните палестински територии

Международният съд на Организация на обединените нации в Хага стартира чувания за политиката и дейностите на Израел в окупираните палестински територии, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1563
В края на 2022 година, преди началото на войната в линията Газа предходната година, която стартира след офанзивите на палестинската терoристична формация “Хамас ” и други военни организации против Израел на 7 октомври, Общото заседание на Организация на обединените нации изиска мнение от съда за правните последствия от дейностите на Тел Авив по отношение на палестинците в окупираните територии.

Петдесет и две страни и три интернационалните организации ще вземат участие в чуванията, като те ще стартират през днешния ден с палестинските представители.

Тел Авив пое контрола върху Западния бряг и Източен Йерусалим през 1967 година Към момента измежду популацията от 3 милиона палестинци живеят и към 700 000 израелски заселници. 

Палестинците претендират, че тези територии са самостоятелна страна със столица Източен Йерусалим. 

През януари Международният съд подреди на Израел да предотврати закононарушението геноцид в линията Газа и да направи всичко допустимо, с цел да защищити живота на мирното население по време на продължаващата военна интервенция, подхваната след офанзивите от 7 октомври. 

Съгласно преюдициалното решение по делото, заведено от Южна Африка по обвиняване към Тел Авив за нарушение на Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид, това също значи, че Израел би трябвало да допусне повече филантропична помощ в обсадените територии.

Тел Авив изрично отхвърля обвиняванията по отношение на военната си интервенция, провокирана от най-тежкото нахлуване в израелската история. При офанзивата бяха убити над 1200 души, а други 250 бяха отвлечени в линията Газа.

Наземната и въздушна военна атака на Тел Авив в линията Газа, в отговор на нападението, докара до гибелта на 28 985 души, а над 68 880 са ранени, отбелязва ДПА, представено от Българска телеграфна агенция.

На фона на това на следващия ден се чака Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да гласоподава резолюция, поискана от арабските страни, представлявани от Алжир, която упорства за неотложно прекъсване на огъня по филантропични аргументи в линията Газа, заяви Асошийетед пред. Съединените щати към този момент оповестиха, че ще наложат несъгласие. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР