Международният олимпийски комитет (МОК) включи 28 вида спорт в предварителната

...
Международният олимпийски комитет (МОК) включи 28 вида спорт в предварителната
Коментари Харесай

Без бокс и щанги на Игрите в Лос Анджелис през 2028 г.

Международният олимпийски комитет (МОК) включи 28 типа спорт в предварителната стратегия на летните олимпийски игри през 2028 година в Лос Анджелис. Решението беше взето на Сесията на Комитета, която се организира сега.

МОК се съгласи с предлагането на Комисията по правенето на олимпийската стратегия, което получи и поддръжката на изпълкома. В цифрата на 28-те типа спорт са включени скейтборда, сърф и скално катерене, които към този момент дебютираха на Игрите в Токио през предходната година.

Боксът, повдигането на тежести и модерният петобой все още не са включени в програмата и остават в листата на чакащите. МОК предложи на съответните интернационалните федерации да извършат нужните промени, с цел да запазят местата си в олимпийската стратегия.
През 2023-а Организационният комитет на Игрите през 2028 година в Лос Анджелис може да предложи спомагателни типове спорт, които да бъдат включени в програмата. Окончателният вид на въпросната стратегия, както и точният лист на спортовете, които ще вземат участие след шест години, ще бъдат одобрени през декември 2024 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР