Международният олимпийски комитет (МОК) увеличи размера на плащанията към националните

...
Международният олимпийски комитет (МОК) увеличи размера на плащанията към националните
Коментари Харесай

МОК отпуска допълнително финансиране

Международният олимпийски комитет (МОК) усили размера на заплащанията към националните олимпийски комитети за подготовка за присъединяване в Олимпийските игри в Токио с 25,3 милиона $, оповестява пресслужбата на организацията. аааа Олимпийските игри бяха планувани за интервала от 24 юли до 9 август 2020 година, само че заради пандемията от коронавирусната зараза те бяха отсрочени за следващата година и ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 година.

Решение за допълните заплащания беше взето по отношение на отлагането на Игрите, като размерът на дотациите за обособените национални комитети се усилва от 46,7 милиона $ на 57 милиона $. Това решение ще разреши на националните комисии да устоят на спомагателни разноски в очакване на Игрите.

Другите 15 милиона $ от сумата ще бъдат разпределени по Програмата за взаимност, която се удължава с една година и ще помогне на 1600 спортисти от 185 страни.Субсидиите на МОК са ориентирани към покриване на транспортни разноски, разноски за живот, командировки и оперативни разноски.

От МОК оповестиха също, че вътрешните избори на управлението на националните олимпийски комитети, които се организират на всеки четири години и са обвързани с олимпийските игри, могат да бъдат отсрочени по изключение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР