Международният комитет на Червения кръст съобщи, че хуманитарен конвой, превозващ

...
Международният комитет на Червения кръст съобщи, че хуманитарен конвой, превозващ
Коментари Харесай

Червеният кръст: Хуманитарен конвой е бил обстрелван в Газа

Международният комитет на Червения кръст заяви, че филантропичен ескорт, пренасящ животоспасяващи медицински материали, е бил обстрелван в град Газа.

Конвоят от пет камиона и две транспортни средства на Червения кръст е превозвал доставки за здравни заведения , в това число за болница " Ал Кудс ", когато е бил обстрелван, се споделя в изказване на МКЧК, в което се прибавя, че два камиона са развалени, а един водач е леко ранен.

МКЧК не посочи кой е стрелял по конвоя и от коя посока е пристигнал огънят.

" Това не са изискванията, при които филантропичният личен състав може да работи ", съобщи Уилям Шомбург, началник на подделегацията на МКЧК в Газа.

" Ние сме тук, с цел да доставим незабавна помощ на нуждаещите се цивилни жители. Гарантирането, че жизненоважната помощ може да доближи до медицинските центрове, е правно обвързване според интернационалното филантропично право ".

След престрелката конвоят промени маршрута си и стигна до болница " Ал-Шифа ", където достави медицинските консумативи, оповестиха от МКЧК.

По-късно конвоят на МКЧК съпровожда шест коли за спешна помощ с тежко ранени пациенти до граничния пункт Рафах в Египет, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР