Международният колоездачен съюз обяви тестове за трамадол по време на

...
Международният колоездачен съюз обяви тестове за трамадол по време на
Коментари Харесай

Международният колоездачен съюз обяви тестове за трамадол по време на Париж-Ница

Международният колоездачен съюз разгласи проби за трамадол по време на Париж-Ница
Първите проби за успокоителното средство трамадол, което ще бъде неразрешено в колоезденето от 1 март, ще бъдат извършени по време на надпреварата сред Париж-Ница, оповестиха от Международния колоездачен съюз. Лекарството не е неразрешено от Международната анти-допингова организация УАДА, само че е в листата със съмнителни вещества на организацията от 2012 насам.

Преди седмица от Международния колоездачен съюз съобщи в свое публично прессъобщение, че 4.4% от колоездачите са употребявали трамадол. „ Забраната е обвързвана със здравето и сигурността на състезателите “, се споделя в изказването.,,Трамадолът има два странични резултата: гадене, унесеност и загуба на централизация (което усилва риска от произшествия по време на състезанията), както и привързаност при несъразмерна приложимост. Париж-Ница е първото съревнование от календара на Световния колоездачен тур.

Тестовете за трамадол ще бъдат извършени по време на стадия, като ще бъдат взимани кръвни проби от пръстите на колоездачите.,,Проведохме два семинара предходната година с лекарите на тимовете “, съобщи докторът на Международния колоездачен съюз Ксавие Бигар. „ Те имат вяра, че ние сме в изключителна обстановка и би трябвало да действаме, с други думи казано – да забраним медикамента. Положителна проба ще бъде глобена с санкция и дисквалификация от стадия. Второ нарушаване ще значи петгодишна възбрана за присъединяване в колоездачни надпревари. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР