Международният кънки съюз (ISU) подаде жалба до Спортния арбитражен съд

...
Международният кънки съюз (ISU) подаде жалба до Спортния арбитражен съд
Коментари Харесай

Международният кънки съюз също ще обжалва решението по случая “Велиева”

Международният кънки съюз (ISU) подаде тъжба до Спортния трибунал (CAS) против решението на Дисциплинарната комисия на Руската антидопингова организация (РУСАДА) по случая с фигуристката Камила Валиева, оповестиха за ТАСС от централата.

ISU изследва материалите по делото на РУСАДА и реши да апелира пред Спортния трибунал. Организацията счита, че всички млади спортисти би трябвало да бъдат предпазени от допинг. Такава отбрана не може да се осъществя посредством освобождение на младите спортисти от наказания ", се споделя в изказването.

" Международният кънки съюз желае дисквалификация на Валиева за какъвто и да е интервал по преценка на CAS от 25 декември 2021 година и отменяне на всички резултати, реализирани от нея през този интервал, в това число отнемане от всевъзможни медали, точки и награди. Освен това Спортният трибунал би трябвало да дефинира окончателните резултати от отборното съревнование по фигурно пързаляне на Олимпийските игри в Пекин 2022 ", обявиха от ISU.

Вчера и Световната антидопингова организация (WADA) подаде тъжба до CAS против решението на Дисциплинарната комисия на РУСАДА. От организацията оповестиха, че ще желаят отменяне на всички резултати на Валиева от 25 декември 2021-а и наказване за рускинята за четири години.

16-годишната рускиня даде позитивен тест за неразрешеното вещество " триметазидин ". То беше намерено в тестът й от 25 декември 2021 година, само че резултатът от теста беше разгласен едвам през февруари по време на игрите в Пекин. По това време тя към този момент беше спечелила злато в отборния шампионат.

Валиева беше позволена до присъединяване в самостоятелния шампионат в Пекин 2022, в който зае четвърто място. Фигуристката е европейска шампионка от 2022-а и държи международни върхове за най-високи оценки в късата, във волната стратегия и в общия общ брой.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР