Международният борд на футболните асоциации (IFAB) ще направи промяна в

...
Международният борд на футболните асоциации (IFAB) ще направи промяна в
Коментари Харесай

Променят правило във футбола заради Меси


Международният ръб на футболните асоциации (IFAB) ще направи смяна в разпоредбите на играта футбол и по-специално в предписание 3 " Играчи ".

 Така съветът ще реагира на случилото се във финалния мач на Мондиал 2022 сред Аржентина и Франция.

В продълженията Лионел Меси вкара гол, с който Аржентина поведе. Главният рефер Шимор Марчиняк и четвъртият съдия Исмаил Елфат не видяха нарушаване на разпоредбите от страна на аржентинците, а такова имаше. Двама от запасите на " гаучосите " бяха излезли отвън техническата зона и навлезли на терена. Така сега преди гола на терена действително имаше 13 играчи на Аржентина, което е неразрешено от разпоредбите сега.

Според наредбите този гол не трябваше да бъде зачетен, само че е ясно, че реферите мъчно биха взели сходно решение. От IFAB имат намерение да трансформират правилото и в такива обстановки гол ще би трябвало да бъде анулиран, единствено в случай че индивидът, който е навлязъл на терена по някакъв метод, е повлиял на протичащото се на него - намесил се в играта, блъснал топката, бутнал е състезател и така нататък. Най-вероятно новият текст ще се появи преди сезон 2023/24.

IFAB е интернационалният орган, който преглежда и утвърждава измененията и поясненията към разпоредбите на футболната игра. В него обичайно вземат участие представители на футболните асоциации на Англия, Северна Ирландия, Шотландия, Уелс и ФИФА. Асоциациите на четири страни имат по един глас, ФИФА има четири.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР