Международните съюзници на Украйна, обещаха да доставят нова противовъздушна отбрана

...
Международните съюзници на Украйна, обещаха да доставят нова противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

НАТО обеща да достави на Киев системи за ПВО възможно най-скоро

Международните съдружници на Украйна, дадоха обещание да доставят нова противовъздушна защита колкото се може по-бързо. Тя включва ракети и радари. Акцентът на срещата на НАТО в Брюксел беше подложен върху въздушната защита, откакто Русия предприе масирана ракетна офанзива против огромните градове в Украйна. Според анализатори като хипотетичен отговор за гърмежите по Кримския мост.

Съюзниците на Украйна от НАТО оповестиха доставката на съвременни оръжия за противовъздушна защита на Киев след поредицата от съветски ракетни удари.

Оръжието, дадено от Обединеното кралство, Канада, Франция и Нидерландия, включва ракети и радарни системи. По-рано сходно заричане направиха и Съединени американски щати. Една високотехнологична система от Германия към този момент е в Украйна.

 
Най-модерната система за противовъздушна защита IRIS-T беше доставена от Германия в Украйна. Тя е доста значима поддръжка за Украйна в битката против ракетния обстрел, против този гнет, който се упражнява против популацията. Това е нещо, с което се сблъскваме сега.
Кристине Ламбрехт, министър на защитата на Германия

Обещанията идват в миг, когато съдружниците на Украйна от 50 страни се срещат в централата на НАТО в Брюксел. Киев приветства срещата на върха като " историческа ".

Украйна твърди, че в понеделник и вторник Русия е изстреляла повече от 100 ракети и е употребила десетки безпилотни самолети, като е поразила енергийна инфраструктура и други невоенни цели. Те доведоха и до необятно публикувани спирания на електрозахранването и водоснабдяването в редица украински градове. Властите в столицата Киев трябваше да прибегнат до нормиране на потреблението на електрическа енергия.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че ракетните удари са били възмездие за нападението против основния мост, свързващ Русия и Крим - южния полуостров на Украйна, анексиран от Москва през 2014 година
Русия е схванала, че потреблението на нуклеарно оръжие ще има съществени последствия. Москва знае, че нуклеарната война не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да бъде водена.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

Обединеното кралство ще подари ракети за противовъздушна защита, както и стотици въздушни безпилотни летателни апарати, с цел да подкрепи качествата на Украйна за събиране на информация и логистика. Тя ще даде и 18 артилерийски оръдия в допълнение към към този момент доставените 64.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР