Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс /S&P Global Ratings/ повиши

...
Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс /S&P Global Ratings/ повиши
Коментари Харесай

София получава инвестиционен рейтинг

Международната рейтингова организация " Стандард енд Пуърс " /S&P Global Ratings/ увеличи дълготрайния кредитен рейтинг на София от ВВ+ на ВВВ- със постоянна вероятност. Така той към този момент влиза в групата на „ капиталовите рейтинги “, оповестиха от Столична община.

Това значи, че Столична община става още по-привлекателно място за ориентиране на вложения. Добрият рейтинг е освен потребен ориентир за задграничните вложители, а и за самата община и нейните жители, тъй като оказва помощ за привличане на по-евтин финансов запас за осъществяване на финансовата стратегия на столицата.

Повишението е самопризнание и за положителната работа на екипа на кмета на София Йорданка Фандъкова и общинската администрация за поддържането на финансова непоклатимост и високо равнище на лични доходи на Столична община.

В претекстовете на S&P Global Ratings се показва, че в поддръжка на вътрешноприсъщия рейтинг на Столична община е статутът на града като административен, финансов и търговски център на България. По думите на Стандард енд Пуърс това способства за диверсификацията и дава учредения за прогнозиране на резистентен стопански напредък на локалната стопанска система.

Оценката отразява мнението на организацията за изключителната ликвидност на общината и положителната бюджетна еластичност, учредена на забележителната самостоятелност в ръководството на локалните доходи.

Стабилната вероятност отразява тази на рейтинга на България (BBB-/стабилна перспектива/A-3) и отразява обстоятелството, че стопанската система на София е по-силна от междинната за страната. По тази причина Стандард енд Пуърс дава на Столична община оптималния вероятен рейтинг за българска община, който е еднакъв на държавния.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР