Международната компания за IT услуги Endava* откри новия си офис

...
Международната компания за IT услуги Endava* откри новия си офис
Коментари Харесай

Endava откри новия си офис за 400 IT специалисти в София

Международната компания за IT услуги Endava* откри новия си офис в София, в който към края на 2020 година се възнамерява да работят 400 топ експерти. Това е обвързвано със тактиката за съществено разширение на активността и екипа у нас – от малко над 70 души през днешния ден до 180 през юни 2018 година и 380-400 в тригодишен интервал.

Endava стъпи на българския пазар в края на 2016 година след сливането с компанията за разработка на програмен продукт – ISDC, като това бе поредна стъпка в посока увеличение на потенциала ѝ в Централна и Източна Европа. Оттогава инженерният екип в София работи по планове за международни водачи в региона на новите технологии, телекомуникациите, застрахователното и банково дело.

Новият офис на компанията е в центъра на града, ситуиран на два етажа в бизнес постройка Милениум Център и има обща повърхност от 2200 кв. м. Той разполага с 14 конферентни зали, кафетерия, зони за релакс, стая за игри, библиотека. Пространството е проведено и оборудвано съгласно интернационалните стандарти на Endava, с цел да предложи удобна и предразполагаща работна среда на екипа. В постройката са обезпечени и паркоместа.

У нас Endava търси способни софтуерни инженери - разработчици, архитекти, тест инженери, Java,.Net, Scrum експерти, експерти по мобилни приложения, експерти по автоматизирано тестване, бизнес анализатори. IT експерти с друг профил и равнище на опит и експертиза, както и стажанти, ще имат опция да се причислят към екипа на компанията в София.

“Тайната на бързия напредък на Endava продължава да е комбинацията от мощна корпоративна просвета, техническа експертиза и новаторски услуги. Гордеем се, че на световно равнище 1/3 от новите ни чиновници идват поради рекомендация на сегашни членове на нашия екип. Това значи, че хората са щастливи да работят с нас. ”, изясни Джон Котерел, основен изпълнителен шеф на Endava по време на откриването на новия офис в София. “Ще продължим да се разрастваме както на локално, по този начин и на световно равнище, с цел да можем да подсигуряваме на клиентите си, че за тях работят IT гении на международно равнище. Затова избрахме и България като стратегически хъб, който да укрепи в допълнение развиването на мрежата ни от 14 центъра с над 3900 експерти в Западна, Централна и Източна Европа, както и в Северна и Латинска Америка. ”, добави той.

С над 50 000 IT експерти и над 10 000 IT дипломанти годишно, България е извънредно мощен център за промишлеността. Ключови преимущества, които Endava регистрира при избора, са съществуването на доста надарени софтуерни инженери, високото равнище на притежаване на британски език, съществуване на бързи транспортни връзки с Европа и опция за синергия при работа по IT планове в Северна Америка и скандинавските страни. Така офисът в София ще се трансформира в един от основните центрове за разработка на програмен продукт в района, наред с тези в Белград, Букурещ, Кишинев, Клуж-Напока, Яш и Скопие.

“Нашите чиновници са най-хубавите ни посланици. Ние влагаме в развиването на хората и се стремим да им предложим забавни инженерни планове, по които да работят и да учат, както и гъвкави благоприятни условия за кариерно развиване. Освен това държим на салдото сред работата и персоналния живот. ”, изясни Даниела Анева, Директор Човешки запаси в офиса на Endava в София.

Основна цел на компанията е да бъде желан шеф във всички страни, в които оперира. Затова и в България, както и по света Endava влага в развиването на млади експерти, посредством стажантски стратегии и разнообразни партньорски начинания с университети, академии за професионално образование и IT общността.

***

*Еndava e интернационална компания за IT услуги. Вече 17 години обслужва международни водачи от финансовия, застрахователния, телеком и медийния бранш, дистрибуторските мрежи и туризма. За финансовата година 2015-2016 реалзира доходи от над 115 млн. GBP (126 млн. евро). Разполага с мрежа от 14 офиса в целия свят - в Съединени американски щати (с главен център в Силиконовата долина) и Европа (Лондон, Франкфурт, Амстердам и др.) с над 3900 висококвалифицирани експерти. Стратегическите центрове на Endava за разработка на софтуерни решения са в България, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Колумбия. През годините Endava се утвърждава като желан шеф с редица награди на пазарите, на които оперира.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР