Международната федерация по тенис (ITF) заяви, че 900 турнира във

...
Международната федерация по тенис (ITF) заяви, че 900 турнира във
Коментари Харесай

ITF обясни мерките, които прилага при пандемията от коронавирус

Международната федерация по тенис (ITF) съобщи, че 900 шампионата във всичките й вериги са били отсрочени до момента поради пандемията на ковид и че половината от чиновниците й са изпратени в неплатен отпуск.

В особено изказване на тенис федерацията се споделя, че се ползват редица ограничения за " отбрана на работните места и дълготрайна отбрана на здравето в нашата организация и нашия спорт ". Първият образец е с президента Дейвид Хегърти, който непринудено е понижил заплатата си с 30 % и това се отнася до края на годината.

" Ситуацията, пред която сме изправени, е едно фундаментално предизвикателство, както за федерацията, по този начин и за тенисът като цяло, се споделя още в писмото на ITF.

" Нашата цел е да осигурим дълготраен напредък и резистентност на нашия спорт в тясно съдействие с нашите 210 държави-членки. Ето за какво в къси периоди би трябвало да взимаме сложни решения, с цел да можем да оставим тениса в този му тип за бъдещите генерации по целия свят ", споделя Хегарти, който предходната година завоюва нов мандат отпред на организацията.

Първата стъпка е, че ITF възнамерява половината от чиновниците да бъдат разпределени по схемата за задържане на работа на държавното управление на Обединеното кралство. Съгласно схемата работодателите могат да желаят 80% от месечните заплати на чиновниците, които са закрепени до 2 500 паунда (3085 долара) на месец.

Международната тенис-федерация ще доплаща възнагражденията.

Останалите, които не са изпратени в насилствен отпуск, минават на четиридневна работна седмица и ще получават 80 на 100 от цялостната си заплата.

" Отложихме повече от 900 шампионата във всички вериги на ITF, в това число “Фед Къп” от финалите БНП Париба и към момента е неразбираемо по кое време всичко може да се възобнови ".

За момента отлагането на шампионати е приоритет, с цел да има сигурност и това е отговорът при тези изключителни условия, въпреки и да се явиха пред нас редица комплицирани провокации. Едно от тези провокации е забележителна загуба на приходи за ITF, приключва писмото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР