Международната федерация по лека атлетика World Athletics продължава да не

...
Международната федерация по лека атлетика World Athletics продължава да не
Коментари Харесай

Международната федерация по лека атлетика препотвърди позицията си да не допусни руснаци и белоруси до Париж 2024

Международната федерация по лека атлетика World Athletics продължава да не позволява състезатели от Русия на Олимпийски игри, само че думи на президента на централата Себастиан Коу " светът се трансформира ", като той увери, че е основана работна група, която следи обстановката.

По-рано през месеца Международният олимпийски комитет (МОК) разгласи, че руснаци и белоруси ще могат да вземат участие като неутрални спортисти на Олимпийските игри в Париж 2024, в случай че спортните федерации разрешават това.

Към този миг обаче от World Athletics наподобява нямат желание да трансформират позицията си по проблема, а съгласно Себастиан Коу от централата преди време са взели решение, което съгласно тях е най-хубавото за спорта.

" Няма смяна в позицията ни. За нас е доста значимо, че всяка интернационална федерация е самостоятелна (б.пр- една от друга и от МОК). Преди време взехме решение, което съгласно нас е най-хубавото за спорта ", съобщи Коу, представен от АП.

" Дали мисля, че нещо може да се промени в близко бъдеще? Не знам. Светът се трансформира на всеки пет минути. Имаме си работна група, която следи протичащото се и дава рекомендации на Съвета за това какви условия би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да бъде отстранена възбраната ", добави двукратният олимпийски първенец на 1500 метра от Игрите в Москва 1980 и Лос Анджелис 1984.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР