Композиторът Виктор льо Ман, който е музикален ръководител на церемониите

...
Композиторът Виктор льо Ман, който е музикален ръководител на церемониите
Коментари Харесай

Официалната музикална тема на Игрите ще бъде представена за първи път тази вечер в Марсилия

Композиторът Виктор льо Ман, който е музикален началник на церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри в Париж е създател и на формалната музикална тематика на форума, озаглавена „ Парад “. Саундтракът ще бъде изпълнен за първи път довечера по време на церемонията по посрещането на олимпийския огън в Марсилия.

„ Моята цел е да основа автентичен саундтрак, който освен да съпровожда най-запомнящите се моменти от тези исторически игри, само че и да остане запечатан в спомените на поколенията “, сподели композиторът в изявление за радио France Inter.

При основаването на мелодията льо Ман си сътрудничи с Томас Жоли, артистичен шеф на Игрите, с който работят дружно и по операта " Стар Мания ".

„ Когато Виктор ме накара да чуя неговите аранжименти, бях впечатлен от безспорната му отдаденост към работата, както и от нотката на модерност, която той внася в нея. Неговото класическо, джаз и рок образование го прави кадърен на всичко “, изясни Жоли.

Мелодията стартира в род поп с присъединяване на цигулки, по-късно се включва симфоничен оркестър, минава в пеене на хорове и се трансформира в типичното френско електро звучене.

„ Работя по саундтрака повече от година. Това е работа в екип включващ доста огромни музиканти. За мен е голяма чест и благополучие да показва довечера музиката съпровождаща Игрите “, акцентира композиторът Виктор льо Ман.

Разработена във вариации с разнообразни звуци и ритми, мелодията ще съпътства всички значими акценти на игрите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР