Между Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) и ГЕРБ вървят разговори. България беше

...
Между Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) и ГЕРБ вървят разговори. България беше
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: ВСС не бива да избира нов главен прокурор

Между Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) и ГЕРБ вървят диалози. България беше изправена пред доста сложна обстановка след 5 следващи избора и се откри формула за постоянно ръководство. След насъбраните с годините съмнение и несъгласия се изисква време, с цел да се реализира съгласие. Нужно е да се подпише документ, с цел да се подсигуряват поетите задължения. Това ще е в полза на всички. Това съобщи някогашният правосъден министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

И двете обединения поехме отговорност за поддръжка на кабинета. Нека не си сътворяваме спънки, прикани тя.

„ Висш съдебен съвет не би трябвало да се изкушава от опцията, която му дава закона. Трябва да бъде спряна процедурата за избор на нов основен прокурор “, счита Йорданова.

„ Спекулации са изказванията, че процедурата за по-голям надзор на основния прокурор е ориентирана към съответно лице, това е рекомендация на Венецианската комисия. Намаляването на пълномощията се предлага, тъй като в тази позиция се концентрира прекалено много власт без да има механизми за надзор, а това е причина за деформиране. Това постанова и промените в Конституцията “, изясни.

Според нея в комисията за конституционните промени би трябвало да има хора, които да не разделят обществото и да генерират напрежение. Трябва да се работи в спокойна среда.

В Конституцията има един недостатък, който  води до това да имаме държавно управление, което управляваше прекомерно дълго без да има някакъв надзор. Обсъждат се всички разновидности, както и квотен принцип сред парламент и президент в сходни обстановки, когато не може да се избере постоянен кабинет, уточни тя.

При нас буди паника езикът на партия „ Възраждане “. Не може да се приканва към експанзия. Когато в сходна обстановка ясно се слагат границите, това е добре за политическия спор, разяснява още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР