"Между 400 и 700 военнослужещи със съответната екипировка и техника

...
"Между 400 и 700 военнослужещи със съответната екипировка и техника
Коментари Харесай

Изпращат стотици военни на границите с Турция и Гърция заради миграционния натиск

"Между 400 и 700 военнослужещи със съответната екипировка и техника ще бъдат изпратени на българо-турската и българо-гръцката граница поради нараствания миграционен напън ". Това заяви пред публицисти министърът на защитата Георги Панайотов на подготвителния полигон в с. Црънча.
Той посочи, че главно военнослужещите ще бъдат от двете сухопътни бригади и от Съвместното командване на силите за специфични интервенции. Задачата на военните ще бъде да охраняват границите и да се опълчват на незаконно навлизане на мигранти на българска територия. Те ще подкрепят активността на жандармерията и гранична полиция, в това число за създаване на заградни уреди, за здравна евакуация, за наблюдаване на границата и на морските пространства, в случай че се наложи, сподели още Панайотов.
Министърът даде информация и за процеса на евакуация на жители на Афганистан в България. Той посочи, че става дума за до 70 афганистански жители, които българската страна желае да изтегля, защото те са работили за България, за Европейски Съюз и за НАТО. "Осемнайсет индивида към този момент са отвън територията на Афганистан, а сега се работи по изтеглянето на останалите ", посочи Георги Панайотов.
В отговор на въпрос, обвързван с дешифрирането на данните от "черната кутия " на авариралия МиГ-29, той изясни, че е получено публично писмо от съветската самолетостроителна компания, в което е посочено, че на 13 септември съветската страна ще чака българската група да дойде в град Курск и дружно с българските експерти ще стартират снемането на данните от устройството.
Министър Панайотов бе на подготвителния полигон в с. Црънча, където дружно с посланика на Съединени американски щати в България Херо Мустафа следиха демонстрации по взаимната българо-американска подготовка JCET.
След демонстрациите министърът даде доста висока оценка за подготовката и представянето на Специалните сили и поздрави военнослужещите. Той акцентира, че учението е извършено с бойни муниции, което показва професионализма и прецизността на чиновниците в Съвместното командване на силите за специфични интервенции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР