Между 4 и 4,2 милиона лева ще струва организацията на

...
Между 4 и 4,2 милиона лева ще струва организацията на
Коментари Харесай

Цеко Минев: Стартовете за Световната купа по ски в Банско ще струват над 4 млн. лева


Между 4 и 4,2 милиона лв. ще коства организацията на стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини за дами в края на януари 2020 година в Банско, разгласи на конференция президентът на българската федерация по ски Цеко Минев.
"Сумата наподобява внушителна, само че за организацията на сходно огромно събитие в Австрия или Швейцария ще е същата, само че в евро ", посочи банкерът.
Само наемането на два избавителни хеликоптера и екипи, с каквито България не разполага, заема огромен размер от бюджета. Отделно от това се чакат 36 тира с техника и съоръжение за построяването на трасето за спускането и супергигантския слалом на 25 и 26 януари, стадион за фенове с 5000 места и така нататък
В подготовката на трасето ще се включат екипи на концесионера "Юлен ", доброволци, елементи от българската войска, студенти от НСА, както и опитни чужденци от Германия и Швейцария, които идват да оказват помощ и да опознаят ситуацията преди международното състезание за юноши в Банско през 2021 година, когато ще имат по-съществена роля.
В организацията се включва и община Банско, като диалозите с новата локална власт към този момент са почнали и предстоят още доста срещи.
"Зимният спорт е непосредствено обвързван с туризма. Печалбата ни е, че два дни ще се приказва за България в целия свят ", добави Минев.
Телевизионното покритие ще се реализира от непознат екип с огромен опит, а на трасето ще има ситуирани 28 камери, което е над равнище Шампионска лига във футбола. 500 милиона се чака да бъдат феновете на стартовете в целия свят за два дни на надпреварата.
На конференцията участваха и звездите ни в зимните спортове Алберт Попов и Радослав Янков. Алпиецът Попов е оптимист за представянето си, като изясни неудачното си показване в Леви предишния уикенд с профила на пистата.
Янков пък към този момент се приготвя за старта на сезона и във вторник пътува за Русия. Сезонът потегля на 7-8 декември в Баной, където има успореден великански слалом и успореден слалом.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР