Медицинският университет в София е на най-висока позиция измежду българските

...
Медицинският университет в София е на най-висока позиция измежду българските
Коментари Харесай

Международна класация: МУ-София с най-висок рейтинг сред висшите ни училища

Медицинският университет в София е на най-висока позиция всред българските висши учебни заведения в интернационална ранглиста на университетите, готова от испанската изследователска организация SCImago. Класацията е оповестена на уеб страницата на организацията.

Общо 4126 научни институции, измежду които 688 университета, са включени в класацията за 2021 година За университетите тя прави оценка фактори, отнасящи се до изследователска активност, нововъведения и влияние върху обществото.

Медицинският университет в София е на 513-ро място в света в общата ранглиста на университетите и е най-добре показан всред българските висши учебни заведения.

Следва го Софийският университет " Св. Климент Охридски ", който е на 524-ро място в световната ранглиста. На трета позиция е Медицинският университет в Пловдив (546 в общата класация), следван от Тракийския университет в Стара Загора (555), Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " (562), Университета по хранителни технологии в Пловдив (566), Химикотехнологичния и металургичен университет в София (567), Лесотехническия университет в София (581), Техническия университет в София (622).

Десетото място измежду българските вузове и 626-то в международната листа разделят университетът " Проф. Асен Златаров " в Бургас и Югозападният университет " Неофит Рилски " в Благоевград. Следват Русенският университет (641) и Техническият университет във Варна (650).

Първите пет места в класацията на университетите са за Харвардския университет, Съединени американски щати, здравното учебно заведение на Харвардския университет, университета Цинхуа в Пекин, Китай, университета Станфорд, Съединени американски щати, и Масачузетския софтуерен институт, Съединени американски щати.

Класацията SCImago Institutions Rankings (SIR) на изследователските институции по света се приготвя от 2009 година от организацията, която сплотява Испанския народен проучвателен съвет, университета на Гранада, университета " Карлос Трети " в Мадрид, университета на Алкала, университета на Естрамадура и други просветителни институции в Испания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР