Медицинският инспекторат на здравното ведомство ще направи проверка на назначението

...
Медицинският инспекторат на здравното ведомство ще направи проверка на назначението
Коментари Харесай

Инспекторатът на МЗ проверява назначение на зам.-директор в РЗИ Пловдив

Медицинският инспекторат на здравното ведомство ще направи инспекция на назначението на зам.-директора на РЗИ Пловдив доктор Мариана Наумова-Щърбова. Това съобщи министър Асена Сербезова във времето за парламентарен надзор.

Сигнал за неправда освен това предопределение бе подаден от депутата от ГЕРБ доцент Стефан Шилев, съгласно който доктор Наумова-Щърбова е заела позицията след категорично разпореждане от основния секретар на Министерство на здравеопазването Георги Липчев.

„ На 14 март 2022 година в 10 ч сутринта в РЗИ Пловдив от София идва основният секретар на Министерство на здравеопазването господин Георги Липчев, влиза в кабинета на шефа и заповядва да бъде уволнен зам.-директорът доктор Аргир Аргиров. Доколкото знам, той няма право да се бърка, защото това е в пълномощията на самия шеф и звучи като корист със служебно състояние и напън от основния секретар на вашето министерство върху шефа. На мястото на доктор Аргиров е назначена доктор Мариана Щърбова, близка другарка на майката на същия основен секретар. Което значи не просто корист със служебно състояние, само че и с користни цели, доколкото си мисля, от страна на основния секретар “, съобщи доцент Шилев.

Той уточни още, че доктор Наумова-Щърбова е в пенсионна възраст, а единствено половин година по-рано тогавашната директорка на РЗИ е освободена от поста си таман поради навършване на пенсионна възраст.

„ Приемам изказванията, които изнесохте, като сигнал, и ще разпоредя инспекция на Инспектората на Министерство на здравеопазването “, отвърна министър Сербезова, която единствено минути по-рано, преди репликата на доцент Шилев, означи, че не е работа на министъра да се бърка в назначенията на един шеф на РЗИ и няма визия кой е уволнен и кой е назначен като негов заместител. „ По отношение на изказванията за това, че евентуално има някаква користна цел – защото Инспекторатът може да ревизира по самата процедура, само че във връзка с изказвания за користна цел институцията е КПКОНПИ, тъй че в случай че разполагате с такива сигнали, е най-добре да се отнесете към тях “, приключи проф. Сербезова.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР